Blackberry-Q10

Blackberry Q10 abonnement

Blackberry was een zinkend schip geworden. Vroeger wou men nog heel graag een Blackberry kopen omdat je dan gratis berichten naar andere Blackberry gebruikers kon sturen: pingen. Door de komst van Whatsapp was zoiets natuurlijk helemaal niet zo bijzonder meer zoals het vroeger was, en moest Blackberry weer erg aan de bak. Hieruit is de Blackberry Q10 voortgekomen samen met het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10.
Deze nieuwe telefoon zit prima in elkaar met een QWERT-toetsenbord, een pixeldichtheid van 326 ppi (waardoor je het onderscheid niet meer kan maken) en enkele handige functies.

De 139 gram zware Blackberry Q10 is de in januari 2013 aangekondigde smartphone, die sinds mei 2013 overal in Nederland verkrijgbaar is. De Blackberry Q10 onderscheidt zichzelf door het QWERTY-toetsenbord waardoor je op een echt toetsenbord typt in plaats van op een virtueel toetsenbord op een scherm. Naast dit fysieke toetsenbord is het scherm van de Blackberry Q10 volledig touchscreen voor een optimale bediening van het toestel. Een snelle processor in combinatie met het zeer gebruiksvriendelijke besturingssysteem Blackberry 10 maakt de Blackberry Q10 een hoogwaardige high-end smartphone.

Kenmerken Blackberry Q10

De Blackberry Q10 heeft naast een zeer handig QWERTY-toetsenbord, waarmee je razendsnel kunt typen een 3,1 inch touchscreen scherm. Op dit super AMOLED scherm kun je met een resolutie van 720 x 720 pixels en een pixeldichtheid van 326 pixels per inch de mooiste foto’s en video’s bekijken die je gemaakt hebt met de 8 megapixel camera in combinatie met een LED-flitser, digitale zoom en een 2 megapixel tweede camera aan de voorzijde van het toestel voor een selfie of een videogesprek via bijvoorbeeld Skype. Qua snelheid valt niet over de Blackberry Q10 te klagen, de 1,5 GHz dual-core processor en het 2 GB werkgeheugen zorgen ervoor dat alle apps moeiteloos hun werk doen. Bij deze specificaties is een batterij die lang meegaat een must, daarom beschikt de Blackberry Q10 over een 2100 mAh batterij die tot 360 uur meegaat in de stand-by stand en tot 810 minuten spreektijd heeft. Daarnaast is de batterij vervangbaar dus mocht je lang onderweg zijn zonder stroom dan is een extra tweede batterij een slimme optie.

Blackberry 10

De Blackberry Q10 draait op het besturingssysteem Blackberry 10, dit in 2013 uitgebrachte besturingssysteem biedt via de Blackberry App World toegang tot talloze apps. De meest bekende apps zoals Whatsapp, Twitter en Facebook zijn inmiddels beschikbaar voor toestellen met het besturingssysteem Blackberry 10. Desondanks de zeer gebruiksvriendelijke werking van het besturingssysteem is het zeker niet het grootste besturingssysteem, daardoor zijn bepaalde apps (nog) niet beschikbaar voor het besturingssysteem. Het is dus raadzaam van tevoren even te raadplegen of je favoriete en voor jou belangrijke apps beschikbaar zijn op Blackberry 10.

Blackberry Time Shift

De nieuwe feature Blackberry Time Shift is ideaal voor iedereen die vaak groepsfoto’s maakt, met Time Shift kun je foto’s met je vrienden maken waar iedereen goed opstaat. Het is namelijk mogelijk individuele stukjes van de foto iets terug te spoelen zodat iedereen zijn beste fotomoment zichtbaar wordt en je dus gegarandeerd een geslaagde foto maakt.

Doelgroep Blackberry Q10

De Blackberry Q10 is zeer geschikt voor intensieve smartphonegebruikers, die houden van veel typen. Met de Blackberry Q10 typ je namelijk zonder moeite hele lappen tekst, waar dit met een virtueel toetsenbord op een touchscreen scherm toch aanzienlijk langer duurt. Het intensieve gebruik van de smartphone zorgt er ook voor dat je veel dingen tegelijk wil doen, dit heeft Blackberry middels het besturingssysteem opgelost: door de unieke flow kun je overal swipen om zo te multitasken tussen alle verschillende apps, de camera en al je sociale media. Surf je veel op internet, wil je films kijken of e-books lezen op je smartphone, dan is de Blackberry Q10 niet het meest geschikte toestel vanwege het relatief kleine scherm.

Blackberry Q10 kopen

De Blackberry Q10 is verkrijgbaar in combinatie met een Blackberry Q10 abonnement, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het toestel en een vast aantal belminuten, sms’jes en hoeveelheid dataverkeer. Daarnaast is de Blackberry Q10 ook verkrijgbaar in combinatie met een simkaart van een provider als prepaid toestel of als los toestel in combinatie met elke simkaart of een sim-only abonnement, waarbij je elke maand enkel betaalt voor belminuten, sms’jes en dataverkeer en dus voor het toestel.

Releasedatum: april 2013
Besturingssysteem: Blackberry 10
Afmetingen: 119,6 × 66,8 × 10,4 millimeter, 139 gram
Processor: 1,5 GHz dualcore processor
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16 GB opslag
Scherm: 3,1 inch scherm met 720×720 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, NFC
Batterij: 2100 mAh
Camera: 8 megapixel camera

[WPCR_INSERT]