Blackberry-Passport

Blackberry Passport abonnement

De afgelopen jaren zijn lastig geweest voor Blackberry. Het Canadese bedrijf besloot zich wat meer terug te trekken, en zich weer te focussen op de zakelijke markt, waar het een aantal jaren geleden zoveel succes had. Met de Blackberry Passport heeft het bedrijf een nieuwe topper met high-end specificaties zoals een 13 megapixel camera, een 3450 mAh batterij en een Snapdragon 801 processor.

Iets wat deze smartphone uniek maakt, en waardoor hij meteen opvalt, is dat hij vierkant is. Of dit handig is, zal natuurlijk per persoon verschillen en je zal er zeker wel gewend aan raken.

Voor degene die hem nog niet gezien heeft, de Blackberry Passport is echt een juweeltje. Dat deze telefoon een kroon is op het werk dat Blackberry in de jaren heeft laten zien is wel duidelijk. Deze smartphone heeft namelijk een opmerkelijk vierkante vormgeving, waarbij jij kunt profiteren van een 4,5 inch touchscreen, ontwikkeld van krasbestendig glas. Niet alleen is er bij het gebruik van deze telefoon het touch display te bedienen, maar ook kan er gebruik gemaakt worden van een QWERTY toetsenbord, dat in 3 delen is opgebouwd. De Blackberry Passport is het eerste toestel dat gebruikt maakt van het vernieuwde besturingssysteem 10.3. Hierbij zijn nieuwe tools ontwikkeld, waarbij jij gebruik kunt maken van bijvoorbeeld Blackberry Blend. Hiermee is het uiterst eenvoudig om rechtstreeks vanaf computer of tablet de smartphone te bereiken. Bovendien is de Blackberry HUB tool ook nog erg interessant, omdat alle vormen van contact die jij met iemand hebt daarin uiterst eenvoudig te managen zijn. Bellen, gebeld worden en het afspelen van muziek kan bij deze smartphone met de beste kwaliteit. Met een quad microfoon systeem en de hoogste kwaliteit speakers is het gebruik van deze Blackberry Passport dan ook echt een genot.

Specificaties Blackberry Passport

Kies jij ervoor om de Blackberry Passport te gaan gebruiken, dan kan er gerekend worden op een snelle 2,3 GHz Qualcomm 801 quad-core processor. Deze beschikt over een 3GB ram geheugen, wat de snelheid van het gebruik van de smartphone zeer zeker ten goede komt. Verder beschikt dit toestel over een 32 GB opslaggeheugen intern en kan het geheugen ook nog eens uitgebreid worden met een micro-SD geheugenkaart. Een andere specificatie van de Blackberry Passport die zeker niet onbelangrijk is, is de internetondersteuning. Dit toestel kan namelijk uitstekend gebruik maken van het 4G netwerk, waardoor langzaam internetten op een smartphone echt tot het verleden zal behoren. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van Wi-Fi en is er ook Bluetooth aanwezig bij de Blackberry Passport. Wat betreft het maken van foto’s en video opnames is er bij het gebruik van deze smartphone de beschikking over 2 camera’s. Aan de achterzijde van het toestel kan je foto’s schieten met een 5 Megapixel camera en aan de voorzijde is er een camera van maar liefst 2 Megapixels ingebouwd. Allebei de zijdes beschikken over een flitser, zodat er altijd ook in het donker makkelijk een opname gemaakt kan worden.

Besturingssysteem BB 10.3

Zoals eerder al aangegeven kan je bij dit toestel rekenen op het Blackberry 10.3 besturingssysteem. Deze smartphone was de eerste die daar gebruik van kon maken, waarbij alle extra functionaliteiten een echte pre zijn om deze telefoon aan te schaffen. Onder de functionaliteiten heeft Blackberry bij de Passport zijn eigen stempel weten te drukken. Enkele tools die je kunt gebruiken zijn de Blackberry Balance, Blackberry HUB en het Blackberry Keyboard. Naast het vaste toetsenbord dat bij deze telefoon aanwezig is kan er dus ook on-screen een bericht getypt worden. Dit toestel is qua vormgeving en met zijn besturingssysteem erg uniek en kan dan ook geprofileerd worden als een topper uit het assortiment van Blackberry.

Releasedatum: oktober 2014
Besturingssysteem: BB OS 10.3
Afmetingen: 128 × 90 × 9 millimeter, 196 gram
Processor: Snapdragon 801 quad-core processor, 2,3 GHz
Geheugen: 3GB werkgeheugen, 32GB opslag
Scherm: 4,5 inch scherm met 1440 x 1440 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G
Batterij: 3450 mAh (tot 23 uur spreektijd)
Camera: 13 megapixel camera, 2 megapixelfrontcamera

[WPCR_INSERT]