Apple-iPhone-5C

iPhone 5c abonnement

De iPhone 5c is samen met de iPhone 5s de opvolger van de iPhone 5, en eind 2013 aangekondigd. Wat deze release zo speciaal maakte, is dat Apple voor het eerst twee telefoons in één jaar uitbracht. Daardoor werden het twee verschillende telefoons, waaronder de iPhone 5c. De iPhone 5c is qua specificaties zowat gelijk aan de iPhone 5, alleen de batterij is verbeterd. Wat verder opvalt aan de 5c, is dat die in 5 verschillende kleuren komt. En bij die kleuren zit geen wit of zwart zoals de telefoons voorheen uitgebracht werden.

5C Ben 300x250

De iPhone 5c werd in september 2013 aangekondigd en was vanaf begin oktober 2013 in Nederland verkrijgbaar. De iPhone 5c is qua prestaties iets minder dan de iPhone 5s, maar blijft een echte high-end smartphone die verkrijgbaar is in de vijf kleuren: groen, blauw, geel, roze en wit. In vergelijking met de iPhone 5s heeft de iPhone 5c in mindere mate een exclusieve uitstraling maar wel een hippe eigentijdse en vooral kleurrijke uitstraling met een krachtige A6-chip zoals ook in de originele iPhone 5 te vinden is.

iPhone 5c kenmerken

De kleurrijke 132 gram wegende iPhone 5c heeft is qua afmetingen gelijk aan de iPhone 5s, maar is ongeveer 1mm dikker door de plastic behuizing (124 x 59 x 9 mm). Qua beeldformaat (4 inch), resolutie (640 x 1136 pixels) en pixeldichtheid (326 ppi) is de iPhone 5c wat dat betreft gelijk gebleven aan de iPhone 5. Ook draait de iPhone 5c net als zijn voorgangers op het besturingssysteem iOS 7, dat met een nieuwe, kleurrijke interface uitstekend aansluit bij de smartphone. Ook heeft de camera exact dezelde specificaties gehouden voor haarscherpe foto’s en videobeelden in HD.
Dat de iPhone 5c in prijs ongeveer honderd euro goedkoper is dan de iPhone 5s zit hem in de plastic behuizing, het iets dikkere uiterlijk en de A6-chip, die ook verwerkt was in de originele iPhone 5 en
niet zoals de iPhone 5s beschikt over de nieuwe A7-chip en de M7-bewegings-coprocessor. Dit en het gelijk gebleven werkgeheugen van de smartphone maken hem een zeer hoogwaardige smartphone voor een lagere aanschafprijs.
De batterij van de iPhone 5c is een 1507 mAh grote Lithium-ion polymeer batterij die in combinatie met de A6-chip maar liefst 250 uur meegaat in stand-by stand, 600 minuten spreektijd heeft en waarop je 2400 minuten muziek kunt afspelen voordat de batterij van de iPhone 5c leeg is.

Doelgroep iPhone 5c

Voor iedereen die een iPhone wil, die qua prestaties zeker niet onder doet voor de echte topmodellen is er de iPhone 5c. Je betaalt simpelweg minder voor dezelfde prestaties. Dus wil je een nieuw toestel, waarmee je alles kan maar is je budget wat kleiner, dan is de iPhone 5c de smartphone voor jou.

iPhone 5c kopen

Het kleurrijkste toestel uit de collectie smartphones van Apple is sinds oktober 2013 in vrijwel alle (online) telefoonwinkels in Nederland te koop. De smartphone is te koop in combinatie met een iPhone 5c abonnement, een prepaid simkaart of een los toestel dat geschikt is voor een simkaart van alle Nederlandse providers. Bij de eerstgenoemde betaal je gedurende 12 of 24 maanden een vast bedrag voor het toestel, belminuten, sms’jes en dataverkeer. Zo kun je dus ongestoord bellen, sms’en en internetten. Wanneer je weinig gebruik maakt van deze drie diensten is een prepaid toestel iets voor jou, je betaalt dan enkel voor gebruikte minuten maar het toestel moet wel eerst los gekocht worden. De laatste optie is een los toestel, dat gebruikt kan worden met een simkaart van elke provider en de mogelijkheid om daarnaast een sim-only abonnement af te sluiten en zo maandelijks alleen te betalen voor een vast aantal belminuten, sms’jes en hoeveelheid dataverkeer.

De iPhone 5c is in feite een iPhone 5, maar dan met allemaal verschillende vrolijke kleuren. De meeste mensen die namelijk toch een hoesjes om hun smartphone, en nu heb je dat met de iPhone 5c eigenlijk al gedaan.

Releasedatum: september 2013
Besturingssysteem: iOS 7
Afmetingen: 124,4 × 59,2 × 9 millimeter, 132 gram
Processor: 1,3GHz dualcore processor (Apple A6)
Geheugen: 1GB werkgeheugen, 8/16/32GB opslag
Scherm: 4 inch scherm met 640 × 1136 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G
Batterij: 1510 mAh (tot 10 uur spreektijd)
Camera: 8 megapixel camera, 1,2 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]