Apple-iPhone-5

iPhone 5 abonnement

De iPhone 5 die Apple eind 2012 aankondigde is in vele opzichten veranderd van zijn voorganger. Zoals de andere keren bij Apple, als er een nieuw nummer komt, zijn de veranderingen niet alleen zichtbaar aan de binnenkant, maar wordt de buitenkant ook onder de loep genomen. Zo is het scherm groter geworden va 3.5 naar 4.0 inch, is de iPhone 5 12% dunner geworden (nu 8 mm), de processor is 20% sneller geworden (1.2 GHz) en is het werkgeheugen met 50% toegenomen tot 768 MB om zo sneller te kunnen werken op je telefoon. Helaas is Apple zelf gestopt met het verkopen van de iPhone 5 na de invoering van de iPhone 5s, maar bij enkele providers is de telefoon nog wel te kopen.

De iPhone 5 werd in september 2012 aangekondigd en vanaf het einde van deze maand verkocht in Nederland. De grootste veranderingen als opvolger van de iPhone 4s zitten in het design en de 0,2 GHz snellere processor. Ten opzichte van de eerdere iPhones is de iPhone 5 aanzienlijk dunner en heeft een groter scherm. Deze high-end smartphone van Apple heeft net zoals zijn voorgangers een touchscreen bediening en de mogelijkheid tot het verbinden met het snellere 4G-netwerk, de opvolger van het 3G-netwerk.

iPhone 5 Kenmerken

De grotere opvolger van de iPhone 4s heeft een 4 inch scherm, waarmee deze 0,5 inch groter is dan zijn voorganger. Daarmee is de iPhone 5 in verhouding niet veel groter geworden maar blijft hij erg compact door minder grote randen rondom het scherm met een afmeting van 124 x 59 x 8 mm. Hiermee is de iPhone 5 tevens 12,5% dunner dan zijn de iPhone 4s. Het scherm heeft een superscherpe resolutie van 640 x 1136 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi waardoor het scherm uitermate geschikt is alle uitlopende multimedia toepassingen zoals het bekijken van video’s in HD, het spelen van games of Facetimen met je vrienden. Met een snellere 20% snellere 1,2 GHz-processor en een 50% hoger werkgeheugen is deze smartphone ook uitermate geschikt voor de zwaardere apps uit de app-store.

Qua camera heeft is de iPhone 5 hetzelfde gebleven als zijn voorganger met een haarscherpe 8 megapixel camera, een LED-flitser, digitale zoom en een front camera van 1,2 megapixel. Hiermee maak je moeiteloos bewegende foto’s en film je met de HD filmcamera een formaat van 1920 x 1080 px (1080p).

De batterij van de iPhone 5 blijft qua capaciteit ongeveer hetzelfde als zijn voorganger met een 1440 mAh Lithium-ion batterij die door middel van de nieuwe, zuinigere processor een verbeterde gebruikersduur heeft. Concreet komt dit neer op 225 uur stand-by, 480 minuten spreektijd en 2400 uur muziek afspelen voordat de batterij van de iPhone 5 leeg is.

iPhone 5 doelgroep

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone met alles wat je op dit moment nodig hebt en heb je geen behoefte aan de allernieuwste smartphone dan is de iPhone 5 de telefoon voor jou. De iPhone 5 is inmiddels relatief goedkoper dan de nieuwere modellen iPhone 5s en 5c. Desondanks blijft de iPhone 5 prijzig maar is de smartphone niet veel duurder dan zijn concurrenten met dezelfde specificaties.

iPhone 5 kopen

De iPhone 5 is in Nederland verkrijgbaar in combinatie met een iPhone 5 abonnement of als los toestel dat geschikt is voor één provider of vrij te gebruiken is voor alle simkaarten van Nederlandse providers. Bij een iPhone 5 abonnement betaal je een vast bedrag per maand voor een vast aantal belminuten, sms’jes en een hoeveelheid dataverkeer gedurende een periode van 12 of 24 maanden. Wanneer je weinig belt, smst of internet op de iPhone 5 dan kan prepaid een goedkopere optie zijn waarbij je alleen betaalt voor datgene dat je verbruikt. De laatste optie is een losse iPhone 5 in combinatie met een sim-only abonnement waarbij je maandelijks alleen betaalt voor belminuten, sms’jes en dataverkeer en dus niet voor het toestel, die koop je los.

Releasedatum: september 2012
Besturingssysteem: iOS 6
Afmetingen: 123,8 × 58,6 × 7,6 millimeter, 112 gram
Processor: 1.3GHz dualcore processor (Apple A6)
Geheugen: 1GB werkgeheugen, 16/32/64GB opslag
Scherm: 4 inch scherm met 640×1136 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G
Batterij: 1440 mAh (tot 8 uur spreektijd)
Camera: 8 megapixel camera, 1,2 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]