Wat is een Sim only abonnement?

Een Sim only abonnement is een abonnementsvorm waar je enkel betaalt voor de simkaart, en niet voor een smartphone daarbij. Je kan voor een sim only abonnement kiezen als je bijvoorbeeld nog een tijdje je huidige smartphone wilt blijven gebruiken, of omdat het voordeliger is om nu een smartphone los te kopen en daarbij een sim only abonnement af te sluiten. Bij een abonnement met smartphone betaal je namelijk maandelijks ook de kosten voor die telefoon. Hierdoor lijkt het alsof je die er gratis bij krijgt, maar in werkelijkheid betaal je die over je contractperiode gewoon af. Deze kosten bespaar je bij een Sim only abonnement. Ook zijn er providers die een maandelijks contract aanbieden waardoor je nergens aan vast zit. Bij een telefoon abonnement is het vaak zo dat je een contract aangaat voor een periode van twee jaar.

Voordelen van een Sim only abonnement

Een Sim only abonnement heeft dus redelijk veel voordelen ten opzichte van een telefoon abonnement. Hieronder een opsomming van de belangrijkste voordelen:

– Lage maandelijkse abonnementskosten.
– Zeker goedkoper dan een telefoon abonnement.
– Flexibel, vaak kan je snel je sim only maandelijks bijstellen.
– Je zit niet vast aan één smartphone.
– Je kan een sim only abonnement maandelijks opzeggen (wel afhankelijk van je provider!).

Sim only abonnement vergelijken.

Met onze vergelijker voor Sim only abonnementen is het heel eenvoudig om deze abonnementen te vergelijken en zo de beste aanbieding voor je te vinden. Je kan aangeven hoeveel belminuten, sms’jes en data je wilt, hoe lang je contractsduur is, of je 4G of 3G internet wilt en de voorkeur voor provider. Nadat deze filters toegepast zijn zie je snel in een overzicht wat de beste aanbiedingen voor jou zijn. Vergelijk daarom je Sim only abonnementen goed op Mobifo.

Overstappen of verlengen met Sim only

Als je een aflopend contact hebt en je overweegt om een Sim only abonnement te kopen, dan kijk je natuurlijk naar het overstappen of verlengen en naar je nummerbehoud. Voordeel is dat je naar elke provider kan overstappen. Hierdoor geven zij vaak leuke aanbiedingen, maar je huidige provider wilt je ook zeker niet kwijt, en daarom hebben ook zij vaak mooie aanbiedingen. Als je ervoor kiest om te verlengen bij je huidige provider, kijk dan wel goed of het actietarief die je bij het begin van het contract kreeg, ook geldt voor een volgende periode. Anders kan je wel eens bestolen uitkomen als je provider je abonnement stilzwijgend verlengd.

Als je ervoor kiest om over te stappen van provider voor je Sim only abonnement, dan is het ook handig als je nummerbehoud aanvraagt. Dit gaat heel gemakkelijk, je hoeft eigenlijk alleen tijdig (2 maanden voor afloop van je huidige contract) dit bij je nieuwe provider aan te kaarten en zij doen de rest voor jou. Ze zeggen je contract op bij je huidige provider, helpen je overstappen naar hun en regelen jou nummerbehoud zodat je weer zorgeloos kan bellen, sms’en en internetten!

Voor wie is Sim only geschikt?

Een Sim only abonnement is voor jou geschikt als je een voordelig abonnement wilt waarbij je wel gewoon kan internetten, bellen en sms’en en nog een geschikte smartphone hebt (die simlock-vrij is) waarmee je nog wel een tijdje mee door wilt. Natuurlijk is een Sim only abonnement ook geschikt als je geen probleem hebt om een losse smartphone te kopen. Vaak is dit uiteindelijk namelijk ook nog goedkoper dan een telefoon abonnement. Nadeel is dan wel dat je een relatief groot bedrag in één keer moet ophoesten, maar daarna maandelijks wel minder betaalt door je Sim only abonnement. Het is dan maar de vraag waar je voorkeur naar uit gaat.

Wel is het zo dat de Sim only abonnementen de laatste jaren steeds meer aan populariteit winnen, en dat is niet voor niks. Consumenten hebben de mogelijkheid om Sim only abonnementen simpel te vergelijken en zien hierdoor in dat het vaak goedkoper is om voor een Sim only abonnement te kiezen. Vergelijk daarom de Sim only aanbiedingen op Mobifo!