Hollandsnieuwe is een relatief nieuwe mobiele provider. In 2011 werd het als een dochteronderneming van Vodafone opgezet met de focus op sim only abonnementen. Hollandsnieuwe is een perfecte provider voor iemand die niet veel data verbruikt of veel sms’t en belt.

Nieuw soort sim only abonnement

Hollandsnieuwe is nogal wat anders dan andere providers op de markt. Bij hollandsnieuwe gaan al je data, sms’jes en belminuten namelijk op uit één bundel. Je kan bijvoorbeeld een 550 MB/min/sms bundel aanvragen waar je die 550 zelf kan verdelen. Het is mogelijk om 500 MB extra bij te bestellen, dus voor mensen die maximaal 1 GB per maand verbruiken en niet altijd het snelste en duurste willen hebben, is hollandsnieuwe perfect geschikt.

Ook is het zo dat je bij hollandsnieuwe je abonnement aan het begin van de maand betaalt, in plaats van aan het einde. Hierdoor sta je niet voor onverwachte kosten aan het einde van de maand. Als je over je bundel heen gaat, kan je op dat moment zelf besluiten of je een extra bundel aan wilt schaffen, of dat je gewoon wacht op de volgende maand.

Hollandsnieuwe abonnement met smartphone

Hoewel hollandsnieuwe zich eigenlijk op de markt geplaatst heeft als een sim only aanbieder, is het ook mogelijk om een smartphone met sim only abonnement te kopen. Hier betaal je dan maandelijks wat extra, zodat je je smartphone over een periode van een of twee jaar afbetaald en dat die daarna van jou is.

Momenteel beschikt hollandsnieuwe nog niet over het 4G netwerk van Vodafone, ongetwijfeld zal hier al wel aan gewerkt worden, maar het is nog onbekend wanneer dit voor de klanten beschikbaar is. Het zal in ieder geval nog wel even duren omdat 4G een stuk duurder is dan 3G, en anders hollandsnieuwe zijn abonnementsprijzen moet verhogen waardoor ze minder interessant worden.