Ben werd in 1999 opgericht als samenwerking tussen Belgacom en Tele Danmark en werd in 2002 overgenomen door het grote T-Mobile. Ondertussen is het zelfstandig geworden, maar wordt er wel gebruik gemaakt van het netwerk van T-Mobile.

De provider Ben staat bekend als sim only provider, maar levert tegenwoordig ook smartphones. Het is echter wel een constructie zoals je die tegenkomt bij aanbieders (dus niet de providers), op je contract staat namelijk dat je een sim only afgesloten hebt met daarnaast een smartphone.

Databundel bij Ben

Zoals gezegd maakt Ben gebruik van het netwerk van T-Mobile, hierdoor bel, sms en internet je over dit netwerk. Ben heeft nog geen beschikking over een 4G bundel, en daarom maak je bij het internet alleen gebruik van de minder snelle 3G connectie.
De data abonnementen bij Ben zijn enkel interessant voor mensen die tot 500 MB per maand verbruiken, tot die hoeveelheid biedt Ben ook de dienst aan. Daarna kost het je 10 cent per MB en is het beter om een andere provider te kiezen om je abonnement bij af te sluiten.

Belbundel bij Ben

Ben werkt met drie verschillende abonnementen voor het bellen: de Ben 120, 300 en 500. Waar het getal dan staat voor het aantal belminuten dat je bij je abonnement hebt. Over de sms’jes hoef je je geen zorgen te maken, bij elk abonnement zitten er 1000 sms’jes bij, en tegenwoordig stuurt niemand meer zo veel tekstberichten met de komst van applicaties als Whatsapp.

Ben is dus vooral voordelig voor de kleine gebruiker die niet al te graag te veel betaald. Als je een groter abonnement wilt, dan kan je beter bij de grotere jongens (KPN, T-Mobile, Vodafone) kijken.