Veel mensen hebben een telefoon abonnement dat niet perfect bij hun past. In deze abonnementen hebben ze te weinig belminuten of data opgenomen waardoor ze vaak aan het einde van de maand over de bundel heen gaan en daardoor extra veel moeten betalen voor het telefoon abonnement. Om deze extra kosten te besparen, is het goed om de telefoon abonnementen goed te vergelijken.

Betaal niet wat je niet gebruikt

Voor iedereen is er tegenwoordig wel een passend abonnement te vinden. Daarom kan je nu ook een abonnement vergelijken en kopen waar jij je goed bij kan voelen. Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je niet vaak (via je mobiele telefoon) belt, dan kan je een abonnement afsluiten zonder belbundel waardoor je al gauw een paar euro’s per maand minder betaald. Dit betekent niet meteen dat je niet kan bellen, want dat kan je dan namelijk nog steeds wel, alleen dan voor een vast tarief van je provider. Betaal daarom niet voor dingen die je niet gebruikt.

Check of je te veel verbruikt

Voordat je een nieuw abonnement gaat kiezen, is het handig om naar je oude abonnement te kijken. Op de facturen hiervan kan je zien of je over je bundels heen bent gegaan of niet, en dan weet je waarop je een nieuw abonnement moet gaan kiezen.

Verlengen of overstappen

Als je abonnement bijna afloopt, verwacht dan maar een mailtje/belletje van je huidige provider. Zij willen je graag als klant behouden en bieden je daarom een verbeterd (in hun ogen) abonnement aan. Dit is waarschijnlijk een vergelijkbaar abonnement als je nu al hebt, maar dan met iets erbij of met de nieuwste smartphone waardoor het een stukje duurder kan worden. Ga hierom ook niet klakkeloos op in, en vergelijk zelf dit aanbod met andere aanbiedingen bij andere providers.

Abonnement voor 1 of 2 jaar?

Als je niet te lang aan een provider of telefoon vast wilt zitten doe je er goed aan om een 1-jarig abonnement af te sluiten. Als je denkt dat je toch wel langer kan doen met een telefoon is het beter om een 2-jarig abonnement af te sluiten, deze abonnement zijn namelijk ook goedkoper.

Vergelijk verder altijd de prijs en de kwaliteit van de providers waar je een abonnement af sluit. Mobifo zelf heeft ook al een aantal abonnementen vergeleken bij enkele smartphones. Die zijn uitgekozen op de kwaliteit en is van alles wat (veel MB, weinig bel, lage kosten, etc.). Maar blijft altijd wel zelf vergelijken voordat je zo’n grote aankoop van een telefoon abonnement doet!