Als je een nieuw telefoon abonnement af wilt sluiten, is het goed om na te denken of je een ‘gewoon’ telefoon abonnement wilt of een sim only abonnement. Het kan namelijk zo zijn dat een sim only abonnement met een los toestel een stuk goedkoper is dan een nieuw abonnement, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Als je dus ongeveer weet hoeveel belminuten, sms’jes en data je nodig hebt, kan je gaan vergelijken. Hierna kan je al snel zien of een sim only abonnement goedkoper voor je uitvalt.

Alleen nieuw sim only abonnement

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog tevreden bent met je huidige telefoon, en eigenlijk geen nieuw toestel nodig hebt. In dat geval wordt er zeker aan geraden om een sim only abonnement te kopen, omdat die dan voordeliger is. In een sim only abonnement betaal je namelijk alleen voor je bundel en niet voor de telefoon. Als je telefoon nog wel een jaar meekan, dan doe je er goed aan om een 1-jarig sim only abonnement af te sluiten. Misschien kan je daarna wel weer overgaan op een abonnement met telefoon, en kijken of dit voordeliger is dan een los toestel kopen en een sim only abonnement daarbij afsluiten.