Tech sector kampt met uitdaging rond onderdelentoelevering

Het kost partijen binnen de tech sector bijzonder veel moeite om producten op tijd aan klanten geleverd te krijgen. Verschillende cruciale grondstoffen voor de productie van mobiele telefoons, laptops en bijvoorbeeld televisies zijn momenteel schaars. Daar komt nog bij dat er een tekort is aan machines, waarmee bijvoorbeeld chips gemaakt kunnen worden. Technologische ontwikkelingen uit de laatste jaren hebben ertoe geleid, dat deze chips in vrijwel ieder apparaat verwerkt zitten. Niet alleen je mobiele telefoon heeft een chip aan boord; het geldt ook voor de oven en de vaatwasser. Edustry.nl is een partij die bedrijven binnen de industrie en bijvoorbeeld machinebouw koppelt aan zogenaamde CNC bedrijven. Het zijn bedrijven die werken met computergestuurde machines; Computer Numerical Control.

Onderdelen maken met CNC bewerking biedt partijen binnen deze sector verschillende voordelen ten opzichte van een klassieke aanpak. Zo worden onderdelen sneller geleverd en is neemt de kans op fouten gedurende het productieproces sterk af. Voordeel daarvan is dat er minder restafval overblijft.

Grootste tekorten later dit jaar weggewerkt

De verwachting is momenteel dat de grootste tekorten op het gebied van chips later dit jaar zullen zijn weggewerkt. De afgelopen periode is fors geïnvesteerd in de productiecapaciteit van bedrijven, waardoor het aantal beschikbare chips in de komende periode toe zal nemen. Niet alleen de toenemende productiecapaciteit is een reden dat het tekort zal worden afgebouwd in de komende maanden. Ook speelt mee dat de economie zich na de uitbraak van het coronavirus herstelde; de vraag naar producten nam weer toe.

Vraag naar een nieuw type chip

Naast de reguliere chips die geleverd moeten worden aan de tech sector, is daar de vraag naar een nieuw type chip bij gekomen. Het gaat om chips die gebruikt worden voor bijvoorbeeld de 5G-verbinding van je nieuwste iPhone of Samsung smartphone. Of wat te denken van de geavanceerde chips die gebruikt worden in de nieuwste elektrische auto’s.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x