Alarmsystemen tegenwoordig veel meer dan een simpel alarm

Veel mensen hebben tegenwoordig een alarmsysteem in huis. En dat niet zo gek. Een alarmsysteem zorgt er namelijk voor dat de woning optimaal beveiligd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een digitaal alarmsysteem met camerabeveiliging, zodat je altijd ziet wie er voor de deur staat – zelfs wanneer je zelf helemaal niet thuis bent! Benieuwd of dit wat voor jou is? In dit artikel leggen we je uit wat de belangrijkste voordelen zijn van een alarmsysteem.

Slim alarmsysteem

Een alarmsysteem huis biedt jouw woning optimale beveiliging. Een slim alarmsysteem is een modern draadloos apparaat. Je kunt dit gebruiksvriendelijke alarmsysteem in een handomdraai aansluiten. Daarbij is een slim alarmsysteem simpel te bedienen, via de wifi-verbinding met een app op de laptop, smartphone of tablet. Op die manier heb je altijd toegang tot de camerabeelden en kun je het apparaat zelfs op afstand bedienen. Zo weet je zeker dat de woning altijd optimaal beveiligd is, waar je ook bent.

Haarscherpe HD-camera

Een modern alarmsysteem is uitgerust met een HD-camera. Dankzij deze camera met haarscherpe beelden zie je altijd wie er voor de deur staat. Ben je niet thuis? Geen probleem. Via de app kun je de beelden op elk moment en vanaf elke locatie bekijken. Bij de meeste slimme alarmsystemen worden de camerabeelden automatisch opgeslagen in de cloud. Heel handig: zo kun je de beelden altijd later nog eens terugkijken. Daarnaast werkt een alarmsysteem hierdoor als een slimme deurbel, doordat je altijd kunt zien wie er voor jouw deur staat. 

Bewegingssensor

Moderne alarmsystemen zijn daarnaast ook uitgerust met een bewegingssensor. Merkt het alarm een verdachte beweging op, zoals wanneer iemand door het raam of de deur beweegt? Dan krijg je direct een bericht op je mobiel of gaat er zelfs een geluidsalarm af, afhankelijk van hoe het alarmsysteem staat ingesteld. Ongewenste indringers slaan hierdoor snel op de vlucht. Dankzij de camera’s worden de indringers direct op beeld vastgelegd. Zo kun je achteraf altijd zien wie jouw huis binnen probeerde te komen en kun je de beelden gemakkelijk doorsturen aan de politie.

Ingebouwd rookalarm

Er zijn ook alarmsystemen die een ingebouwd rookalarm hebben. Zo krijg je direct een melding wanneer er rook door brand wordt gedetecteerd in de woning en kun je op tijd ingrijpen. Om jouw woning helemaal brandveilig te maken is het aan te raden om op elke verdieping van het huis een rookmelder te plaatsen. Wil je helemaal geen risico lopen, installeer dan gelijk een koolmonoxidemelder. Deze is vooral handig wanneer je een open haard of houtkachel hebt, waarbij er schadelijke stoffen vrij kunnen komen tijdens de verbranding.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x