Wat zijn de voordelen van een refurbished telefoon?

Is je telefoon niet meer bruikbaar en ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Dan is er tegenwoordig enorm veel keus. Er komen steeds meer nieuwe modellen op de markt, die nog meer kunnen dan voorheen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld erg gemakkelijk scherpe foto’s maken met je telefoon. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een tal van abonnementen. Je kunt een abonnement afsluiten in combinatie met een telefoon, maar een goedkopere optie is een sim only abonnement, waarbij je maandelijks je abonnement kunt aanpassen aan je gebruik. Helaas worden telefoons ook steeds duurder, wat natuurlijk niet fijn is voor je portemonnee. Een refurbished telefoon kan dan een goede optie zijn en heeft veel voordelen ten opzichte van een nieuwe telefoon. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

De prijs van een refurbished telefoon

Ten eerste is de prijs van een refurbished telefoon veel aantrekkelijker dan van een nieuwe telefoon. Een refurbished telefoon is namelijk een tweedehandse telefoon die uiteraard gecontroleerd en zo nodig gerepareerd is op een aantal punten. Hierdoor merk je er in gebruik niets van dat het geen nieuwe telefoon is. Een refurbished telefoon is hierdoor ook niet het nieuwste model van bijvoorbeeld een iPhone. Tegenwoordig verschillen deze modellen niet meer enorm veel van elkaar en is een iPhone 11 refurbished een enorm aantrekkelijke optie. 

Garantie?

Daarnaast heb je bij een refurbished telefoon ook gewoon een garantietermijn. Bij een nieuwe telefoon van bijvoorbeeld Apple heb je standaard een jaar garantie en heb je de mogelijkheid om dit voor een bepaald bedrag per maand te verlengen. Bij een refurbished telefoon heb je vaak zelfs een garantietermijn van twee jaar. Hierdoor kun je zeker even vooruit met je refurbished telefoon. Wanneer je een tweedehands telefoon koopt via bijvoorbeeld Marktplaats heb je helemaal geen garantietermijn. Hierdoor heb je geen zekerheid van een goed toestel. Als er iets aan kapot gaat, ook al is dat een maand na je aankoop, zul je deze reparatiekosten zelf moeten betalen. Bij een refurbished telefoon heb je hier dus geen last van. 

Kortom, een refurbished telefoon kopen heeft verschillende voordelen. De telefoon is uiteraard helemaal gecontroleerd en zonodig gerepareerd, waardoor het functioneert als een nieuwe telefoon. De prijs van een refurbished model is daarentegen wel veel aantrekkelijker, omdat het dus geen nieuw model is. Verder heb je bij een refurbished telefoon ook een garantietermijn, waardoor je gewoon terug kunt gaan naar de winkel als er iets kapot is. 

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x