Wat is beter: een Macbook of een Windows laptop?

Apple en Windows zijn twee van de grootste elektronische merken die tegenwoordig bestaan. Iedereen heeft wel een product dat van Apple of Windows is. Deze twee merken zijn grote concurrenten van elkaar in de laptopindustrie. Ze hebben beide hun eigen stijl. Zo hebben ze beide ook hun voor- en nadelen. Hoe zwaar deze wegen verschilt natuurlijk per persoon. Iedereen heeft andere voorkeuren. 

Prijs

Het nadeel van de Macbook is dat hij zeer prijzig is. Hier staat tegenover dat de kwaliteit van de laptop zeer hoog is. Hierdoor is de Macbook duurzaam en gaat hij vele jaren mee. Hierdoor hoef je niet snel een nieuwe laptop te kopen, waardoor een Macbook op de lange termijn relatief goedkoop is. Een Macbook behoudt ook lang zijn waarde waardoor je na een aantal jaar nog steeds veel geld voor de Macbook kan krijgen. Aan de andere kant kan je voor hetzelfde geld een krachtigere Windows computer kopen met een sterkere accu. 

Besturingssystemen 

Het handige van een Apple computer is dat je daar ook Windows op kan installeren waardoor je meerdere besturingssystemen tegelijk kan gebruiken. Je kan op een Windows laptop geen MacOS installeren. Dit is dus een nadeel van een Windows computer. Als je de layout van een Macbook fijn vindt maar het besturingssysteem van Windows fijner vindt kan je dus het beste een Macbook aanschaffen.

Software en gebruikerservaring 

Het grootste verschil tussen Apple en Windows is de gebruikerservaring en de software. Windows en MacOS hebben beiden hun voor- en nadelen in gebruikerservaring. Het komt vooral aan op persoonlijke voorkeur. MacOS is misschien meer jouw stijl. Je kunt je Macbook linken met je andere Apple-producten zoals een iPhone of iPad. Veel mensen vinden dit een groot pluspunt van Apple. Het systeem van Apple is vrij waterdicht. Maar stel er doet zich toch een probleem voor, dan kan je makkelijk naar een Macbook reparatie Rotterdam winkel om hem te laten maken. Apple medewerkers staan snel gereed om naar jouw probleem te kijken. Ook in Amsterdam is een Macbook reparatie Amsterdam winkel om hem meteen te laten maken. 

Windows is aan de andere kant ook erg populair en fijn in gebruik. Deze software is meer standaard. Mensen vinden het over het algemeen moeilijk om te schakelen tussen een Apple computer en een Windows computer. Windows en Apple computers hebben verschillende apps om te gebruiken. Je keuze voor een laptop kan namelijk ook van de apps op de computer afhangen.

Laat jouw keuze voor een laptop afhangen van bovenstaande eigenschappen van beide computers. Een laptop- en computersysteem blijft natuurlijk persoonlijke smaak.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x