Bijscholen in de IT? Dit zijn je mogelijkheden!

De vraag naar geschoold IT-personeel is momenteel bijzonder groot. Men verwacht dat de vraag naar IT’ers in de komende jaren enkel nog groter wordt. Organisaties automatiseren processen, waarbij zij de hulp van IT’ers nodig hebben om maatwerksoftware te leveren, om hen te adviseren over de wijze waarop deze automatisering het beste kan worden aangepakt, enzovoorts. Ben je momenteel nog niet actief als IT’er, maar ligt daar wel je passie? Een hbo-opleiding van NCOI volgen in ICT of automatisering is in dat geval een goed idee. Leer bijvoorbeeld programmeren in verschillende programmeertalen of doe kennis op over het front end ontwerpen van bijvoorbeeld websites. 

Trainingen volgen om je kennis te verbreden 

Voor iemand die al enige tijd actief is binnen de IT is een volwaardige hbo-opleiding vaak niet noodzakelijk. Het volgen van trainingen is in dit geval interessanter. Trainingen duren soms een dag en in andere gevallen meerdere weken. Door een training te volgen kun je de kennis over een specifiek onderdeel binnen je vakgebied verbreden. Het is een verdieping van de kennis die je al hebt over het ontwerp. Doordat de ontwikkelingen binnen de IT-branche elkaar in hoog tempo opvolgen, is het sterk aan te raden om regelmatig zo’n training te volgen. Vergelijkbaar met een training is een masteropleiding. Ook een masteropleiding is een verdieping van bestaande kennis. Vaak duurt een masteropleiding langer en is deze van een hoger niveau dan een training.

Online certificaten halen via leerprogramma’s 

Verschillende organisaties, zoals Google en Microsoft, bieden je de mogelijkheid om leerprogramma’s te volgen. Deze programma’s rond je af met een certificaat. Sommige programma’s zijn gratis. Voor andere betaal je een klein bedrag. De meeste werkgevers in de IT-branche beschouwen de certificaten van dergelijke internationale partijen als waardevol.

Webinars over IT-onderwerpen zijn zeer geliefd 

Een derde optie om je kennis te verbreden is het volgen van webinars. Kies bij voorkeur voor de webinars die worden aangeboden door grote internationale organisaties. Er valt hier ontzettend veel van te leren. Groot voordeel van een webinar ten opzichte van een training of opleiding, is het feit dat de webinars doorgaans gratis zijn. Logischerwijs is de diepgang bij zo’n webinar veel minder dan bij een training. Het biedt je handvatten richting de toekomst, waarbij je voor jezelf een beeld kunt creëren van onderwerpen die relevant zijn en extra aandacht vereisen. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van AR en VR en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. 

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x