De nieuwe Google Chromecast: welke functionaliteiten komen eraan?

chromecast

Consumenten maken hun woning steeds slimmer, door onder meer voor slimme verlichting te kiezen, een slimme deurbel te installeren, enzovoorts. Ook de Google Chromecast is een typisch hebbedingetje, die we in steeds meer huishoudens terug zien komen. Dit hangt samen met de trend, dat met name jongeren vaker programma’s terugkijken in plaats van dit live te doen. Wat zijn de voordelen van een Google Chromecast? Welke nieuwe functies komen er de komende tijd aan? In dit artikel lees je er meer over!

Tip: wanneer je een Google Chromecast hebt of deze aan wilt schaffen, kan het interessant zijn om ook naar andere apparatuur van Google te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de Google Nest Hub, in combinatie met de Google Nest Mini. Het maakt het leven thuis nog makkelijker en comfortabeler.

Google Chromecast met Google TV

De nieuwste uitvoering van de Google Chromecast wordt voorzien van Google TV. In feite is Google TV niets meer dan een opvolger van het reeds bestaande Android TV. Met Google TV wordt je televisie nog slimmer. Het idee achter Google TV is dat je straks content vanuit verschillende bronnen samen kunt brengen op je televisie. Houd er rekening mee, dat deze functie nog niet volledig ondersteund wordt in Nederland. Het zal dus nog even duren, voor je hier optimaal gebruik van kunt maken als Nederlandse consument.

Keuze uit verschillende kleuren

Naast het feit dat de Google Chromecast voorzien wordt van Google TV, is het model in verschillende kleuren beschikbaar. Voorheen werd de Chromecast in het zwart verkocht. Kies voor een model in roze, grijs of bijvoorbeeld blauw. Het laat de Google Chromecast goed aansluit bij de rest van je interieur in huis. Deze kleuren hebben overigens allen hun eigen naam, namelijk: Snow, Sky en Sunrise.

Model lijkt veel op Apple TV

Hoewel beide apparaten qua uiterlijk sterk van elkaar verschillen, lijkt de nieuwe Google Chromecast qua functionaliteit sterk op Apple TV. Mede ook door het feit, dat het nieuwe model uitgevoerd is met een afstandsbediening. Hiermee wordt de bediening van de Google Chromecast nog eenvoudiger en benut je de diverse functies optimaal. De afstandsbediening bij de Google Chromecast heeft een kleur die overeenkomt met de Chromecast zelf.

HDR, Dolby Vision en meer

Net als Apple TV ondersteunt Google Chromecast HDR, Dolby Vision en tal van vergelijkbare technieken. Met de nieuwste Chromecast van Google kun je streamen in 4K met een verversingsgraad van zo’n 60 Hertz. Een fijne gedachte, wanneer je via een app beelden wilt bekijken op je televisie. Zeker wanneer het om livebeelden gaat, biedt dit een groot voordeel!

Voor een groot deel van gerecycled plastic

Niet onbelangrijk wellicht: de nieuwe Google Chromecast is voor net iets minder dan de helft gemaakt van gerecycled plastic. Het maakt dat dit model niet beschikbaar is in het zwart. Iets wat bij voorgaande modellen wel het geval was. Zo wordt het milieu niet onnodig zwaar belast, wanneer je investeert in een slimme woning!

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x