De beste streaming software

streamen

Wil je mensen mee laten genieten van een evenement? Zoek je naar mogelijkheden om een belangrijke wedstrijd op de sportvereniging uit te zenden via een online stream? Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van streaming software. Wat is de beste streaming software voor het evenement waarvan jij een stream beschikbaar wilt stellen? In dit artikel zetten we verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje. Ben je bijvoorbeeld al bekend met tools als GOM Studio, Periscope en OBS Studio?

Het is afhankelijk van hetgeen je wilt streamen, of een gratis tool volstaat. Periscope is bijvoorbeeld een hele laagdrempelige wijze van streamen. Je kunt hier je telefoon of tablet voor gebruiken, mits deze verbonden is met het internet. Maak een opname met je camera en zend de beelden uit via het internet. Andere gebruikers van Periscope kunnen met je meekijken.

Laagdrempelig streamen via Facebook

Vergelijkbaar met Periscope is het streamen van content via Facebook. Steeds meer mensen kiezen voor deze optie, daar Facebook de functie gratis aanbiedt. Ook is het streamen via Facebook laagdrempelig. Mede door het feit, dat je opnames via een telefoon kunt maken. Streaming software installeren op je computer is hierdoor niet noodzakelijk. Nadeel van een tool als Facebook of Periscope is wel, dat de kwaliteit van de stream sterk afhangt van de kwaliteit van de camera op je telefoon. Voor een professioneel resultaat kun je beter voor gratis of betaalde streaming software op je computer kiezen.

Streaming software voor gamers

Periscope is een minder geschikte tool voor het streamen van de beelden die je tijdens het gamen maakt. Een tool die hierbij goed van pas komt is Gameshow! Deze tool is specifiek bedoeld voor gamers en biedt veel meer mogelijkheden dan Periscope. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om widgets toe te voegen aan het scherm, waarmee je informatie deelt met kijkers. Ook heb je de mogelijkheid om een logo toe te voegen, om de stream persoonlijker te maken.

Hoewel Gameshow in de basis gratis streaming software is, wordt vaak gekozen voor de betaalde versie. Niet onlogisch, want de gratis versie is voorzien van een watermerk. De betaalde versie van deze streaming software koop je voor drie tientjes. Je kunt Gameshow als tool koppelen aan onder meer YouTube en Twitch.

Streamen met Xplit

Xplit is een uitgebreide tool, die streamen heel eenvoudig maakt. Net als voor Gameshow geldt ook voor Xplit dat je tal van mogelijkheden hebt. Zo biedt Xplit diverse plug-ins, waarmee je de stream via diverse platforms deelt met anderen. Daarbij kun je via deze plug-ins effecten toevoegen aan je stream. Het vergt enige technische handigheid, voor je deze effecten op de juiste wijze toepast binnen de stream.

Je kunt Xplit gratis gebruiken. Aangeraden wordt echter om voor de betaalde versie te kiezen. Deze biedt je aanzienlijk meer functionaliteit voor een relatief scherpe prijs. Nadeel van Xplit als streaming software is wel, dat de software alleen op Windows te gebruiken is. Een koppeling met Twitch, YouTube en bijvoorbeeld Ustream behoort tot de mogelijkheden.  

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x