Softwarereuzen profiteren van corona crisis

Microsoft

2020 stond voor een groot deel van de samenleving in het teken van de corona crisis. Niet voor niets, want we kennen allemaal mensen in onze omgeving die hierdoor getroffen zijn. Ofwel doordat zij iemand verloren hebben, ofwel doordat zij bijvoorbeeld gedwongen thuis kwamen te zitten. Ook voor organisaties was het snel schakelen, toen het coronavirus zijn intrede deed. Er moest worden overgeschakeld naar massaal thuiswerken, sommige bedrijven zochten naar alternatieven om de verloren omzet enigszins te kunnen compenseren, enzovoorts.

Toch heeft de corona crisis niet voor iedere sector slecht uitgepakt. Denk bijvoorbeeld aan de softwarereuzen, die hun omzet in het afgelopen jaar sterk zagen toenemen. Het thuiswerken zorgde er onder meer voor, dat mensen de mogelijkheden moesten hebben om met collega’s te kunnen communiceren. Slechts bellen via een telefoon bleek hierbij niet de beste optie te zijn.

Massaal online vergaderen via Zoom en Teams

Twee tools die in het afgelopen jaar bij tal van bedrijven geïmplementeerd werden zijn Zoom en Microsoft Teams. Beide tools maken het mogelijk om digitaal te vergaderen, zonder voortdurend een telefoon aan het oor te moeten houden. Bij beide tools is het daarbij mogelijk om elkaar via een webcamverbinding te zien, te presenteren tijdens de vergadering, te chatten voor een korte vraag, enzovoorts. Het feit dat organisaties massaal voor deze tools kozen, leidde tot een flinke toename in de omzet van deze partijen.

Andere tools voor interactief vergaderen

Niet alleen tools als Zoom en Teams wonnen aan populariteit. Ook diverse andere tools werden massaal afgenomen door bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een tool waarmee interactief gecommuniceerd kan worden, door bijvoorbeeld een woordweb te maken tijdens de vergadering. Of wat te denken van tools die het mogelijk maken om samen te werken in een brainstormsessie? Online post-its plakken op een bord werd plotseling heel populair! Het zijn voorbeelden van software die de laatste tijd steeds meer gebruikt worden, wat een positieve invloed heeft op de softwarereuzen.

Blijvende verandering in onze manier van werken

De kans is zeer groot, dat de wijze van werken blijvend veranderd is. De komende jaren verwacht men niet massaal terug te keren naar kantoor. Men blijft een gedeelte van de tijd vanuit huis werken. Herken jij dit ook binnen jouw organisatie? Doordat de manier van werken structureel veranderd is, zal de omzet van de softwaregiganten blijven groeien.

Overigens groeit niet alleen de omzet van deze bedrijven. Ook de druk neemt toe! Er wordt verwacht dat zij hun software blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe functie binnen Microsoft Teams om tijdens een vergadering uiteen te gaan in verschillende groepjes en vervolgens terug te keren naar de centrale vergadering. Iets wat een tool als Zoom al enige tijd kon. Zouden partijen de software niet blijven ontwikkelen, dan is de kans groot dat klanten overstappen.

Noodzaak van een goede pc groeit

Tot slot zijn er de fabrikanten van computers, laptops en tablets. Ook zij zien de vraag naar hun producten toenemen. Werknemers die tot nu toe altijd op een gedeelde computer op kantoor werkten, hebben nu de behoefte aan een eigen, kwalitatief goede laptop om ook vanuit huis te kunnen werken.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x