Deze PS5 games mogen we verwachten voor de nieuwe console

playstation 5

De introductie van de nieuwe PS5 werd al snel gevolgd door een aantal toffe spellen en dat aantal zal de komende tijd enkel nog toenemen. Diverse ontwikkelaars vermeldden al dat er een nieuwe PS5 game aankomt in de 2021. In dit artikel zetten we een aantal van deze spellen voor je op een rijtje! Welke spellen mag je verwachten?

Een van de voordelen die Sony op haar PS5 biedt, is de mogelijkheid om een groot aantal PS4 games op deze console te blijven spelen. Het maakt dat je de spellen die je door de jaren heen hebt aangekocht niet direct weg hoeft te doen. Daarbij zitten er wellicht een aantal spellen tussen, waarvan het maar de vraag is of er een vervolg komt voor de PS5. Wat zijn jouw favoriete PS4 games die je op de PS5 wilt gaan spelen?

GTA 5 en GTA 6 voor PS5

Veel gamers houden het nieuws rond Grand Theft Auto in de gaten. Het spel behoort al jaren tot de populairste games op de console van Sony. Overigens wordt GTA niet alleen op de Playstation veel gespeeld. Ook op diverse andere consoles wordt het spel zeer regelmatig geïnstalleerd. Eerder werd al bekend dat GTA V, welke al meerdere jaren op de PS4 gespeeld kan worden, in een nieuwe versie uit zal komen voor de PS5. De PS5 biedt betere specificaties dan zijn voorgangers, waardoor GTA V in haar nieuwe jasje nog fraaier is!

Is het de moeite waard om de nieuwe versie van GTA 5 voor de PS5 te kopen, of loont het om te wachten tot GTA 6 voor de PS5 wordt uitgebracht? Een eenduidig antwoord is op deze vraag nog niet te geven. Online doen verschillende verhalen de ronde. Mogelijk is de nieuwe versie van GTA V voor een lage prijs of zelfs gratis te downloaden, wanneer je momenteel al GTA V op de PS4 speelt. Anderen suggereren dat GTA 6 voor de PS5 nog jaren zal duren als men kosten in rekening brengt voor GTA V.

FIFA spelen op de nieuwe console van Sony

Niet alleen GTA behoort al jaren tot de populairste spellen op de Playstation van Sony. Ook FIFA wordt zeer veel gespeeld. Het duurde even, alvorens gamers optimaal gebruik konden maken van FIFA 21 op de PS5. Inmiddels heeft EA voor een upgrade gezorgd, waarmee gamers profiteren van de Next-Gen versie van FIFA 21. Mocht je nog niet over de upgrade beschikken, dan kun je deze gratis downloaden. Let wel, dit geldt alleen wanneer je de reguliere versie van FIFA 21 reeds gekocht hebt.

Al jaren kiezen gamers tussen PES en FIFA. Die strijd zal op de PS5 worden voortgezet, want ook PES, Pro Evolution Soccer, zet in op de ontwikkeling van een game voor de nieuwste console van Sony. Kies jij voor FIFA op de PS5, of ga je toch voor PES?

PS5 games die je kent van de PS4

Naast GTA en FIFA zijn er diverse andere spellen die naar alle waarschijnlijk een upgrade krijgen voor de PS5. Onderstaand zetten we een aantal van deze PS5 games voor je op een rijtje. Welke van deze spellen speel jij momenteel al geregeld?

God of War op PS5 spelen

God of War, Ragnarok, zal in 2021 op de markt worden gebracht voor de Playstation 5. Een exacte releasedatum is voor dit spel nog niet bekend gemaakt. In deze nieuwe versie van het spel volg je Kratos, welke een nieuw avontuur aan zal gaan in de Noorse mythologie. Deze populaire game biedt je een mix van actie en avontuur.

Op PS5 Fortnite spelen

Wie op de PS4 al regelmatig Fortnite speelde, kan dat op de nieuwe Playstation 5 blijven doen. Het spel is ten opzichte van de versie voor de Playstation 4 op diverse vlakken verbeterd. Groot voordeel van Fortnite op de PS5 spelen, is het feit dat je het spel gratis kunt downloaden en spelen. Enkel voor uitbreidingen dien je te betalen.

Spider-Man op PS5 spelen

Een derde PS5 game welke je wellicht ook op de PS4 speelde is Spider-Man. Spider Man Miles Morales is reeds uitgebracht voor de PS5. Een leuke manier om de tijd tot de release van God of War op de PS5 te overbruggen. Het spel wordt aangeboden in een Standard- en Ultimate Edition.

Reboot van The Silent Hill voor PS5

Tot slot mag ook The Silent Hill niet in dit rijtje ontbreken. Verschillende bronnen melden dat men met een nieuwe versie van het spel komt. De vraag is of deze geruchten kloppen, daar de ontwikkelaars van het spel niet aanwezig waren bij de laatste The Game Awards. Een groot aantal fans hoopt dat de geruchten rond het spel kloppen, zodat het spel straks in een nieuw jasje op de PS5 te spelen is.

Andere spellen die we voor de PS5 mogen verwachten

Reeds werd ingegaan op een groot aantal PS5 games, die naar alle waarschijnlijkheid in de komende periode uit zullen komen. Er zijn echter nog veel meer games om in de gaten te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hitman III? Het spel wordt in januari 2021 verwacht en is het logische vervolg op Hitman II. Hitman staat bekend als een spel met zeer fraaie graphics, waarin actie en strategie met elkaar gecombineerd worden. Als huurmoordenaar werk je jezelf van de ene naar de andere opdracht.

Ook Far Cry 6 is een spel waar door een groot aantal liefhebbers naar uit zal worden gekeken. Het spel wordt halverwege februari verwacht. Net als de andere delen uit deze gameserie, mag ook van Far Cry 6 verwacht worden dat het spel explosiviteit met zich meebrengt in een kleurrijk en relatief realistische omgeving.

Nog meer inspiratie nodig voor het nieuwe jaar? Kijk dan alvast eens naar de trailers van PS5 games als Deathloop, Final Fantasy XVI en Zweinstein Legacy. Hoewel van deze spellen nog niet exact bekend is wanneer ze worden uitgebracht, rekent men momenteel op half 2021. Het gros van de nieuw uitgebrachte spellen wordt niet slechts voor de PS5 uitgebracht, maar is ook te spelen op de PS4 en andere consoles.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x