‘Galaxy Note 5 design lijkt op Galaxy S6 met 5,7 inch scherm’

galaxy-note-5-img

Samsung zou de Galaxy Note 5 eenzelfde design meegeven als dat de Galaxy S6 nu ook heeft. Het uiterlijke verschil is te merken aan het feit dat de Galaxy Note 5 een 5,7 inch scherm mee krijgt, net als de Note 3 en Note 4. Ook een vermeende Galaxy S6 Edge Plus zou dezelfde behandeling krijgen.

Dit weet Sammobile te melden op basis van anonieme bronnen. In het verleden heeft deze website zich al kunnen positioneren als betrouwbaar wat betreft Samsung informatie, en kunnen we dus aannemen dat deze informatie klopt.

De Samsung Galaxy Note 5 zal gewoon een plat scherm krijgen, terwijl de Galaxy S6 Edge Plus aan beide kanten een gebogen scherm kan krijgen. Feitelijk dus hetzelfde als de Galaxy S6 Edge. Wel zal het verschil in formaat aanzienlijk zijn, aangezien de Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus een scherm met 5,67 inch meekrijgen. De Galaxy S6 doet het bijvoorbeeld met 5,1 inch.

Galaxy Note 5 design

Samsung zal de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus ook een sterke achterkant meegeven, gemaakt van glas, waardoor er nog meer overeenkomsten zijn tussen die smartphones en de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge van begin dit jaar. Het lijkt er dus op dat de smartphones erg van elkaar weg zullen hebben, en dat het grootste verschil hem in het formaat zal gaan zitten.

Geheel verrassend is de keuze van Samsung niet te noemen. De laatste jaren kwam er veel kritiek op het design van de Samsung smartphones te staan. Rondom de introductie van de Note 4 werd er al een nieuwe designfilosofie doorgevoerd (denk aan de Galaxy A-serie), en die werd doorgezet tot de Galaxy S-serie van begin dit jaar. Daar maakte het bedrijf uit Zuid-Korea ook bekend dat zij in de toekomst meer gebruik zullen maken van meer premium bouwmaterialen voor de smartphone. De Galaxy Note 5 (en S6 Edge Plus) worden uiteraard high-end smartphones, en daar kan de behuizing dan ook niet achterblijven.

Galaxy Note 5 specificaties

Wat de Galaxy Notes-serie in eerste instantie zo’n succes maakte, naast het feit dat het een groter scherm had, was dat er veel ruimte was voor goede specificaties (door het scherm!). Als we de geruchten mogen geloven zal ook de Galaxy Note 5 weer flinke specificaties gaan krijgen.

Zo zou de Galaxy Note 5 gebruik gaan maken van de nieuwe Exynos 7422 processor, uit de eigen fabriek van Samsung. Bij de introductie van de Galaxy S6 werd al duidelijk dat Samsung steeds meer eigen onderdelen wilt produceren, en bij de Galaxy Note 5 lijkt dat voor het eerst ook allemaal te gebeuren. De bron spreekt van een eigen processor, grafische chip, ram en opslag.

De Galaxy S6 Edge Plus zal wel een andere processor krijgen dan de Note 5, namelijk een Snapdragon 808 processor.

De Galaxy Note 5 wordt op de IFA beurs in Berlijn verwacht, aan het begin van september. Of de Galaxy S6 Edge Plus ook aan het publiek getoond wordt, is nog onbekend.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x