NL Alert instellen op je smartphone, zo doe je dat

NL-Alert-instellen

De smartphone is een ideaal middel om snel te communiceren. Ook de overheid gebruikt dit. Mocht er zich een noodsituatie voortdoen bij jou in de buurt, dan bericht de overheid je hierop via NL Alert, mits je goed NL Alert ingesteld hebt staan natuurlijk. De overheid zendt zelf om de zoveel tijd een controlebericht uit, zodat je zelf kan controleren of je NL Alert al goed ingesteld hebt. Weet je niet zeker of NL Alert bij jou al ingesteld is? Bekijk dan dit overzicht waarmee je NL Alert instellen kan op je smartphone.

Per telefoonfabrikant verschilt het of je ingesteld staat, en hoe je NL Alert in kan stellen. De overheid heeft zelf op een website ook een overzicht geplaatst.

HTC

Alle HTC smartphones van na 2012 zijn automatisch ingesteld voor NL Alert. Mocht je toch twijfelen, dan kan je via Instellingen > Bellen naar Cell Broadcast gaan. Hier kan je een nieuw kanaal toevoegen, doe dit met code 919. Dit is het nummer van NL Alert dat je nodig hebt.

(Google) Nexus

Het instellen voor NL Alert gaat op je Nexus smartphone heel makkelijk. Deze stappen moet je volgen als je een Nexus smartphone bezit, of een andere smartphone met kale Android (bijvoorbeeld enkele Motorola’s). Navigeer naar Instellingen > Meer > Cell Broadcasts en klik ‘Extreme dreigingen weergeven’ aan. Vervolgens ben je al goed ingesteld voor NL Alert.

LG

Alle smartphones van LG die van na 2012 zijn, zijn automatisch al goed ingesteld. Mocht je het toch voor de zekerheid willen checken, lees dan gerust verder. Om de berichten van NL Alert op je LG smartphone te ontvangen, moet je de volgende stappen volgen: ga naar Applicaties > Cell Broadcast > Instellingen > Cell Broadcasting en kies dan voor Kanalen waarna je een nieuw kanaal toe moet voegen. Voeg het nummer 919 toe en noem deze NL Alert. Sla alles op, en dan ben je goed ingesteld.

Samsung

Om NL Alert op je Samsung smartphone goed in te stellen, volg je de volgende simpele stappen. Ga naar Berichten > Optieknop > Instellingen > Cell Broadcast en schakel de Cell Broadcast in. Voeg vervolgens een nieuw kanaal toe met de naam NL Alert en als nummer 919. Sla deze gegevens op, en je staat goed ingesteld.

Sony

Ben je een bezitter van een Sony smartphone? Dan hoef je niks te doen. Jou smartphone is al goed ingesteld 🙂

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x