Huawei Nexus smartphone specificaties lekken

nexus-lineup

Huawei zal waarschijnlijk de nieuwe Nexus smartphone gaan maken, en nu zijn de eerste specificaties voor deze smartphone gelekt. Zo zou het toestel met 5,7 inch een stukje kleiner worden dan de Nexus 6, die 6 inch meet.

Huawei Nexus specs

Jiutang Pan, een Chinese analist, weet een aantal specificaties van de nieuwe Nexus smartphone te benoemen. Hieronder valt dus het 5,7 inch scherm van de telefoon. Ook deze keer zal de Nexus smartphone over een QHD resolutie beschikken.

Opvallend is de keuze voor de Snapdragon 810 processor te noemen. Sinds de eerste berichten over deze processor werd meerdere keren gemeld dat hij niet voldeed. Zo waren er oververhittingsproblemen, waardoor Samsung bijvoorbeeld afzag van die processor voor de Galaxy S6. HTC koos wel voor de Snapdragon 810, maar in enkele reviews komt toch wel naar voren dat de telefoon erg warm wordt. Dan is er nog LG, die al die berichten weer ontkracht. Daarnaast koos Huawei de afgelopen jaren vaak voor een eigen processor, denk maar aan de Huawei P8 of de Huawei Ascend P7. Waarom de Snapdragon 810 nu dan wel gekozen wordt, is niet helemaal duidelijk.

Het lijkt er in ieder geval steeds meer op dat Huawei de nieuwe partner van Google wordt voor de nieuwe Nexus smartphone. Google zou naar verluidt al langer op zoek zijn naar een Chinese fabrikant om voet aan wal te zetten in China. Met Huawei zien ze waarschijnlijk een prima partner, en die zal dan de nieuwe Nexus smartphone mogen produceren.

Hoe deze Nexus smartphone genoemd gaat worden, is wel nog een mysterie. Na de Nexus 6 van vorig jaar zou je verwachten dat ze kiezen voor de Nexus 7. Die naam is echter al bezet door een Nexus tablet. We zullen zien hoe Huawei en Google dit op zullen lossen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x