Android in April: Lollipop groei naar 10 procent

android-5.1

De cijfers van de Androidversies per toestel zijn weer bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat Lollipop weer flink gegroeid is, met 4,3 procentpunt, naar 9,7 procent. Daarnaast is nu ook voor het eerst Android 5.1 terug te zien in de tabel.

De nieuwe versie van Lollipop (Android 5.1 dus), heeft momenteel een aandeel van 0,7 procent. De verbeteringen voor deze versie betreffen vooral een aantal beveiligingsfuncties en wat sneller is. Android KitKat blijft met 39,8 procent nog steeds de grootste, maar heeft wel 1,6 procentpunt af moeten staan, vergeleken met de maand hiervoor.

Android Jelly Bean (versie nummers 4,3, 4,2 en 4,1) volgen KitKat op de voet. Met 38,2 procent is dat de op een na grootste versie. Wel krimpt het aandeel van Jelly Bean ook, afgelopen maand met 2,5 procentpunt. Ice Cream Sandwich en Gingerbread maken de lijst volledig (Froyo met 0,3 procent is toch wel te verwaarlozen) met respectievelijk 5,3 en 5,7 procentpunt.

Het aandeel van Lollipop zal ongetwijfeld nog flink gaan stijgen. De meeste smartphonegebruikers met KitKat zullen de mogelijkheid hebben om te updaten naar Lollipop. Ondertussen kan dat wel, nu de probleempjes van Lollipop weggehaald zijn.

Android-in-April

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x