HTC One M9 Plus officieel aangekondigd

HTC-One-M9-Plus-officieel

De HTC One M9 is net meer dan een maand geleden aangekondigd, en nu komt HTC met een verbeterde, grotere versie van de One M9. De HTC One M9 Plus. Mocht je denken, hé die wil ik wel kopen, helaas. Het toestel is in China aangekondigd, en zal waarschijnlijk ook alleen maar daar verkocht worden (in ieder geval in het begin).

Qua behuizing ziet de One M9 Plus er vrijwel identiek uit als de One M9. Het toestel is met 5,2 inch wel wat groter, heeft een vingerafdrukscanner op de fysieke knop aan de voorkant, en weer een Duo Camera op de achterkant. Op die punten is het nog te onderscheiden van de One M9.

De HTC One M9 Plus specificaties zijn als volgt:
– 5,2 inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels (QHD)
– MediaTek octa-core MT6795T processor, geklokt op 2,2 GHz
– 3 GB RAM
– 32 GB opslaggeheugen
– 20 megapixel camera, UltraPixel front camera
– Android 5.0 met HTC ‘China Sense’.

Opvallend is vooral de fysieke homeknop die vrijwel nooit op een HTC smartphone aanwezig is geweest. Hier zit een vingerafdrukscanner in geïntegreerd. Hiermee kan je in China betalen via het mobiele betaalnetwerk AliPay. Hiermee creëert HTC dus een grotere concurrent voor Apple met Apple Pay. Apple Pay is echter tot op heden enkel te gebruiken in Amerika. Door de samenwerking met AliPay zal een overgang naar de Chinese markt voor Apple moeilijker moeten worden.

Daarnaast wordt het interessant om te zien hoe de chipset van MediaTek zich verhoudt tot de Snapdragon 810. Binnenkort zullen we hier ongetwijfeld meer over horen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x