‘iPhone 6S processor wordt gemaakt door Samsung’

samsung-galaxy-merk

Samsung zou de nieuwe A9 chip voor de iPhone 6s van Apple gaan maken. Hiermee gaan de aartsrivalen Samsung en Apple toch weer samenwerken, en lijkt het erop dat Apple toch wel weer afhankelijk wordt van Samsung.

Anonieme bronnen melden dit nieuws aan Bloomberg. Vaak zijn de geruchten van Bloomberg correct, dus kunnen we dit ook als zo goed als zeker beschouwen. De chip die voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruikt wordt, de A8, wordt momenteel gemaakt door TSMC. Samsung zou echter de nieuwe fabrikant moeten worden voor de A9 chip die voor de iPhone 6s gaat komen.

Ondertussen lijkt Samsung zelf steeds meer gespecialiseerd te worden in het ontwikkelen van chips. Zo gebruiken de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge allebei de chips die Samsung zelf ontwikkelt en maakt. Deze Exynos processor verslaat momenteel ook de concurrentie met speels gemak in de benchmark testen. De investering van 14 miljard door Samsung in de eigen processors lijkt dus goed te werken.

Apple wil voor de iPhone 6s een chipproducent die de meest efficiënte chips kan maken. Momenteel is Samsung die producent, en daarom zouden ze met elkaar om de tafel gaan. Voor Samsung kan dit ook nog eens een heel erg lucratieve deal worden, de iPhone 6 brak vorig jaar namelijk alle records voor het bedrijf uit Cupertino. Van die winst zal Samsung ook een gedeelte op kunnen strijken door het maken van meer processors.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x