Samsung Galaxy S6 batterij test belooft veel goeds

Galaxy-S6-batterij-test

De Samsung Galaxy S6 is met 6,8 millimeter een van de dunste smartphones op de markt. Dunne toestellen hebben vaak de neiging om slecht te presteren in batterij testen. Dit komt omdat er eigenlijk geen ruimte meer is voor de batterij, omdat het toestel zo dun gemaakt is.

Bij de Galaxy S6 heeft Samsung het voor elkaar gekregen om er een 2550 mAh batterij in te krijgen. Op het eerste gezicht klinkt dit niet als heel erg veel. Zeker als je je ook bedenkt dat het scherm van de Galaxy S6 een QHD resolutie heeft, en dus veel energie nodig zal hebben.

Bij PhoneArena hebben ze de batterij van de Galaxy S6 onder de loep genomen, en deze een aantal tests onder laten gaan. Hieruit blijkt dat de Galaxy S6 7 uur en 14 minuten meegaat bij een gemiddeld gebruik op een dag. Binnen 78 minuten laadt hij weer op van 0 naar 100%.

De voorganger van de Galaxy S6, de Galaxy S5, had een batterijcapaciteit van 2800 mAh en wist het in dezelfde test 7 uur en 38 minuten uit te houden. De Galaxy S6 laat zich dus niet kennen ten opzichte van zijn voorganger, hoewel de capaciteit verkleind is en er veel meer pixels aan het scherm toegevoegd zijn.

Over het algemeen lijkt de Galaxy S6 het goed te doen. Het verslaat bijvoorbeeld concurrenten als de iPhone 6, iPhone 6 Plus, HTC One M9 en de LG G3.

(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x