10 Antwoorden op Vragen Over WhatsApp

Whatsapp

WhatsApp is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste applicaties voor smartphones. Je kunt er gratis berichten mee sturen en ontvangen. Je bent zo altijd in contact met vrienden en familie.

Als je WhatsApp al een tijd lang gebruikt dan ken je ongetwijfeld al alle ins en outs van de applicatie. Maar als beginner kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken. In dit artikel lees je daarom 10 antwoorden op veelgestelde vragen over Whatsapp.

Is WhatsApp gratis?

Enkele jaren geleden was WhatsApp nog gratis maar uiteindelijk is hier een jaarlijks abonnement voor in de plaats gekomen. De applicatie bevat hierdoor geen advertenties. Voor nieuwe gebruikers is er een gratis proefperiode van enkele maanden tot een jaar.

Berichten sturen en ontvangen is kosteloos, maar je betaalt wel de kosten voor mobiel internet.

Worden berichten via WhatsApp opgeslagen?

Als je WhatsApp gebruikt dan worden de berichten die je stuurt en ontvangt altijd opgeslagen. Het is afhankelijk van de hoeveelheid berichten die in WhatsApp staan hoelang je deze kunt terugzien.

Hoe kun je berichten vinden?

Op zoek naar een specifiek bericht dat je dagen of weken geleden hebt ontvangen? Je kunt bij WhatsApp in alle gesprekken zoeken naar bepaalde trefwoorden. Hoe je dit doet verschilt per smartphone. Bij de meeste smartphones trek je hiervoor in de gesprekkenlijst de lijst naar beneden en komt er een zoekveld tevoorschijn.

Kun je zien of iemand mijn bericht heeft gelezen?

Bij WhatsApp is het mogelijk om te zien wat de status van een bericht is. Dit wordt aangegeven met verschillende kleuren en icoontjes:
Grijs klokje – geeft aan dat het bericht nog niet verzonden is

1 Grijs vinkje – bericht is verzonden maar nog niet aangekomen

2 Grijze vinkjes – bericht is aangekomen maar nog niet gelezen

2 Blauwe vinkjes – bericht is aangekomen en gelezen

Verwijder je gesprekken permanent?

Je kunt een gesprek met iemand erg gemakkelijk via WhatsApp verwijderen. Alle berichten in dit gesprek zijn hierna niet meer terug te vinden op jouw eigen telefoon. De andere deelnemer(s) van dit gesprek zullen deze berichten nog wel zien.

Hoe maak je een WhatsApp-groep?

Dit werkt bij vrijwel alle smartphones hetzelfde met deze 3 stappen:

  1. Rechts bovenin staat een knop “Nieuwe groep”
  2. Je vult een groepsnaam in en uploadt een foto
  3. Op de volgende pagina nodig je groepsleden uit

Kun je contacten blokkeren?

Krijg je berichten binnen van iemand die je liever negeert? Dan kun je deze persoon erg gemakkelijk blokkeren. Je gaat naar het gesprek, klikt op de naam van het contact en geeft vervolgens aan dat je deze vanaf nu wilt blokkeren.

Wat zijn status updates?

Je kunt binnen WhatsApp aangeven wat jouw status op dat moment is: ben je beschikbaar om te praten, zit je in een meeting of ben je lekker op vakantie? Door middel van status updates geef je aan de contactenlijst aan dat jij wel of niet te bereiken bent.

Hoe maak je verbinding?
WhatsApp is alleen te gebruiken met een internetverbinding. Je moet tijdens het gebruik dus altijd verbonden zijn met Wi-Fi of mobiel internet zoals 3G en 4G. Voor WhatsApp gebruik je dus geen sms’jes of belminuten om berichten te versturen of te ontvangen.

Hoe stuur je een afbeelding via WhatsApp?

De applicatie is niet alleen geschikt om berichten naar anderen te sturen. Je kunt er ook afbeeldingen en video’s mee versturen. Klik op het tekstveld, selecteer de uitgebreide opties en klik op “Foto sturen”. Je wordt nu doorverwezen naar jouw fotoalbums waar je een foto kunt selecteren om te versturen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x