3 Tips Bij Het Uitkiezen Van Een Nieuwe Smartphone

smartphone-kiezen

Is het tijd voor een nieuwe smartphone? Dan is het slim om eerst goed na te denken welk toestel het gaat worden. Door het grote aanbod aan smartphones en besturingssystemen kun je alle kanten op. Als je hier weinig verstand van hebt dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

Om je te helpen de juiste smartphone uit te kiezen geven wij je in dit artikel enkele tips. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar jouw wensen, de kosten voor een smartphone en de mogelijkheden van de beste smartphones van dit moment.

1. Weet wat je met de nieuwe smartphone wilt doen

Je hebt pas een goede smartphone als je hier het maximale uit kunt halen. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten wat je met de nieuwe smartphone wilt gaan doen. Ben je van plan muziek te luisteren? Veel te bellen? Gebruik te maken van applicaties? Wil je foto’s van hoge kwaliteit maken? Deze punten geven een goed beeld van de smartphone die het best bij jou past.

Bedenk daarom goed waarom je een nieuw toestel wilt en wat de doorslag zal geven bij het maken van een keuze. Als je video’s en foto’s wilt maken dan kun je beter kiezen voor een nieuwe smartphone met een goede camera, maar als je vooral muziek wilt luisteren dan is de geluidskwaliteit weer belangrijk.

2. Bereken wat de smartphone mag kosten

Als je een nieuwe telefoon wilt kopen dan heb je hier waarschijnlijk al een budget voor vrijgemaakt. Het is prettig als de kosten voor de nieuwe smartphone binnen dit budget vallen. Zo weet je zeker dat je niet teveel geld hoeft uit te geven om het toestel aan te schaffen.

Op basis van het budget kun je uitzoeken welke smartphones hier het meest geschikt voor zijn. Nieuwe toestellen kosten al snel enkele honderden euro’s. Sommige toestellen kosten zelfs meer dan €500. Dit zal een flinke impact op het budget hebben. Door vooraf uit te rekenen wat je aan de telefoon kunt uitgeven kun je tijdens het uitzoeken een beter beeld krijgen.

3. Weet wat de nieuwe smartphone kan

Op basis van de wensen die je bij tip 1 hebt kunnen lezen kun je zoeken naar een nieuwe smartphone. Het nadeel van de meeste smartphones is dat er met technische details marketing wordt gedaan. Je weet dus niet wat de telefoon wel en niet kan tenzij je hier verstand van hebt. Met deze informatie kun je niet gemakkelijk een juiste keuze maken.

Hieronder vind je daarom enkele behoeftes van smartphonegebruikers. Daarachter wordt vermeld hoe deze in advertenties worden beschreven.

“Ik wil veel applicaties gebruiken” – Koop een smartphone die draait de besturingssystemen iOS of Android. Hier zijn miljoenen applicaties voor verkrijgbaar.

“Ik wil snel internetten” – De nieuwe smartphone moet verbinding met Wi-Fi en minimaal 3G of 4G kunnen maken.

“Ik wil mooie foto’s maken” – Koop een smartphone met een 8 megapixel-camera of beter.

“Ik wil een groot scherm” – Neem een nieuwe smartphone met een scherm van minimaal 5,5 inch (14 cm)

Lees nog meer tips voor het kiezen van een nieuwe telefoon.

 

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x