‘Samsung komt met dunnere en meer premium smartphones’

samsung-galaxy

Het is duidelijk geworden dat Samsung een andere koers is gaan varen sinds eind 2014 wat betreft de smartphones. Opeens waren er daar de telefoons (Galaxy A-serie, Galaxy Note 4) met een metalen behuizing. Van Samsung wordt nu verwacht dat ze in dit jaar nog meer van zulke smartphones uitbrengen. Ook wordt verwacht dat de smartphones van Samsung steeds dunner en meer premium zullen worden.

Dit zou de strategie van Samsung moeten worden om de strijd met Apple beter aan te gaan. In het laatste kwartaal van vorig jaar had Apple namelijk meer toestellen verkocht dan Samsung, en zou dus een grote bedreiging zijn voor de marktleider positie van Samsung. De beloften om smartphones te maken die meer premium zijn, zijn niet zomaar geruchten. De Co-CEO van Samsung, Shin Jong Kyun, heeft dit gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Tot op heden heeft Samsung deze strategie enkel bij de high-end smartphones toegepast, met als laatste de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Wellicht zet Samsung dit wel verder door, dat de toestellen als de Core en de Ace ook deze premium behuizing zullen krijgen.

(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x