‘Apple komt met goedkope iPhone’

apple

Een gerucht dat we eigenlijk al wel vaker gehoord hebben: Apple komt met een goedkope(re) iPhone. Dit keer zou het gaan om een release in 2016, naast de iPhone 7 (dat duurt dus nog wel even). Met deze goedkope iPhone zou Apple zich willen richten op de economische opkomende landen zoals India en Brazilië.

Volgens de geruchten zou Apple hiervoor niet samen willen werken met Qualcomm als chip-producent. In plaats hiervan zou Intel in aanmerking komen om de processors te maken. Het zou zelfs al zo ver zijn dat beide bedrijven al een tijdje samenwerken voor deze iPhone.

Apple zou hiervoor kiezen om een betere machtspositie ten opzichte van Qualcomm te verkrijgen. Dit zou betekenen dat het lastige jaren voor de chipfabrikant zullen worden. Samsung heeft eerder namelijk ook al besloten om geen Snapdragon processors te gebruiken voor de Galaxy S6.

Apple heeft het eerder al eens geprobeerd om een goedkopere iPhone uit te brengen. In 2013 kwam Apple met de iPhone 5c naast de iPhone 5s. De 5c had mindere specificaties, en kostte zo’n 100 euro minder. De iPhone 5c had echter weinig succes, wat zal komen omdat het toestel nog steeds erg duur was. Om deze nieuwe, goedkope iPhone een succes te maken, zal Apple toch wel nog meer in de prijs moeten zakken.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x