Zo Haal je Het Maximale Uit je Smartphone

haal-het-maximale-uit-je-smartphone

Net een nieuwe smartphone gekocht en wil je de beste mogelijkheden direct ontdekken? Smartphones kunnen inmiddels duizenden taken overnemen: van foto’s nemen tot de wasmachine aanzetten. Maar hoe haal je nu echt het maximale uit je nieuwe smartphone? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

Download “Gratis Apps”-applicaties

Er zijn allerlei applicaties die je eenmalig gratis kunt downloaden. “Gratis Apps”-applicaties zetten al deze aanbiedingen op een rijtje. Bij de ene applicatie kun je elke dag één gratis app downloaden maar er zijn ook applicaties die een gigantische lijst bieden.

Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht of gekregen dan zijn de gratis apps perfect: je ziet zo direct alle mogelijkheden. Er komen gratis spelletjes langs, maar ook apps om eten te bestellen, films te kijken of muziek te downloaden.

Stel direct e-mail

Het is prettig om overal toegang tot e-mail te hebben. Het maakt niet uit of je zakelijke of privé e-mails ontvangt. Smartphones zijn een ideaal middel om altijd toegang tot nieuwe en oude e-mails te krijgen. Je stelt het eenmalig in en kunt vervolgens direct nieuwe e-mails lezen of oude e-mails inkijken.

Vrijwel iedere smartphone heeft een applicatie waar je jouw e-mailadres mee kunt laden. Of je nu gebruik maakt van een Gmail-, Hotmail, MSN- of zakelijk e-mailadres, de kans is groot dat de applicatie verbinding kan maken. Het instellen duurt slechts enkele minuten.

Netflix en Spotify

Ben je een groot fan van muziek, films en tv-series? Dan zijn Netflix en Spotify onmisbaar op jouw nieuwe smartphone. Via Netflix kijk je honderden films en tv-series met één druk op de knop. Op Spotify staan miljoenen nummers van tienduizenden artiesten die je direct kunt beluisteren.

Deze applicaties zijn gratis te downloaden in de App-Store van jouw telefoon. Om Netflix en Spotify te gebruiken moet je een maandelijks abonnement afsluiten. Je mag beide diensten eerst 30 dagen gratis proberen.

WhatsApp en Facebook Messenger

Waar je met oude telefoons sms’jes verstuurde om met iemand te praten kun je met smartphones gemakkelijk communiceren via handige applicaties. WhatsApp is een chatapplicatie waarmee je gratis berichten naar het telefoonnummer van anderen kunt sturen. De gesprekken worden bovendien automatisch opgeslagen.

Facebook Messenger is de gratis chatapplicatie van Facebook. Je chat via Messenger gratis met vrienden op Facebook. Chatten via deze applicatie is altijd gratis. Het maakt dus niet uit of jouw vrienden in Nederland wonen of in het buitenland zitten.

Let op: je hebt een internetverbinding nodig om via deze applicaties te chatten.

Zorg voor een internetabonnement

Smartphones werken het beste wanneer je toegang hebt tot het internet. Of je nu in de bus zit of op straat loopt: om gebruik te maken van applicaties zoals Facebook en WhatsApp heb je een internetverbinding nodig.

Zonder abonnement ben je veel geld kwijt om verbinding met het internet te maken. Als je de applicaties onderweg wilt gebruiken kun je daarom beter een internetabonnement afsluiten. Je betaalt ongeveer €10 per maand voor 1GB aan data. Dit is voldoende om gebruik te maken van Facebook, WhatsApp, Spotify en korte video’s te kijken via YouTube en Netflix.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x