‘Nieuwe Nexus smartphone gemaakt door Chinese fabrikant’

nexus_logo_720w

De opvolger van de Nexus 6 zou door een Chinese fabrikant gemaakt worden, mochten we de laatste geruchten over dit toestel geloven. Aan het einde van het jaar zou deze smartphone (de Nexus 7 zal die niet genoemd worden, dat is al een bestaande tablet).

Zoals bekend zijn is de Nexus 5 in samenwerking met LG gemaakt, en nam Motorola de Nexus 6 onder handen. De opvolger zal dus naar zeggen gemaakt worden door een Chinese fabrikant, maar het is nog gissen welke dat zal zijn en hoe de smartphone genoemd zal worden.

Er zijn een aantal fabrikanten die we wel zien als een maker van de nieuwe Nexus smartphone. Als eerste Xiaomi. Dit bedrijf maakt ondertussen furore in Azië en zou binnenkort toch ook wel de overstap moeten maken naar Amerika en Europa. Een nieuwe eigen telefoon en een eigen Nexus smartphone zouden die overgang goed moeten laten verlopen. Daarnaast is Hugo Barra werkzaam voor Xiaomi, hij is een oud Android-topman van Google.

Huawei en Lenovo zijn twee andere kanshebbers. Die zijn beide al wel actief buiten Azië, en dus al bekend met de markt. Lenovo zal daarvoor misschien nog wel de beste papieren hebben, zij kochten vorig jaar immers Motorola over van Google voor een bedrag van drie miljard dollar.

Meer over deze Nexus smartphone zullen we waarschijnlijk horen als het geweld van de Galaxy S6 en de HTC One M9 over is. Dan zal de focus van de geruchten wat meer verlegd worden naar andere telefoons, en hopelijk horen we dan meer hierover.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x