Huawei en LG zorgen voor nieuw Nexus toestellen

nexus_logo_720w

Gister hadden we het er over dat Google samen zou gaan werken met een Chinese telefoon fabrikant voor het ontwikkelen van de nieuwe Nexus smartphone. We hadden het over de fabrikanten Huawei, Lenovo en Xiaomi waar we de laatste twee als grootste kanshebbers beschouwden.

Vandaag komt diezelfde bron met het verhaal dat Google samen gaat werken met twee verschillende fabrikanten voor twee toestellen. Net als Google dit afgelopen jaar deed met Motorola voor de Nexus 6 en HTC voor de Nexus 9.

De twee fabrikanten die de volgende generatie voor hun rekening zouden nemen, zijn LG en Huawei. LG heeft eerder al erg succesvol met Google samengewerkt aan de Nexus 4 en de Nexus 5. Huawei heeft tot op heden nog geen gadget samen met Google gemaakt, en daar komt dus verandering in. Volgens de geruchten zou LG weer de smartphone maken, en mag Huawei zich focussen op de tablet. Natuurlijk zou dit ook zomaar andersom kunnen zijn.

Ook zou Google eraan twijfelen om een processor van Qualcomm (de Snapdragon processors) te gebruiken voor de Nexus toestellen. Hier komt een eventuele samenwerking met Huawei ook erg goed uit. Huawei ontwikkelt immers zelf zijn eigen Kirin-processor. Ook heeft Huawei al een aantal keer aangetoond dat zijn eigen processors moeiteloos meegaan met die van Qualcomm.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x