HTC One M9: de verwachte specificaties

htc-one-m9-specificaties

Er is de laatste maanden veel geschreven over de HTC One M9, ook wel bekend als de HTC Hima. Door de overvloed van het aantal geruchten en berichten, staat hier een mooi overzicht van verwachtingen voor de HTC One M9.

HTC One M9 design: veel van hetzelfde

Om maar te beginnen met het design. De vlaggenschepen van HTC krijgen al vaker complimenten op het uiterlijk. Het design van een HTC smartphone ziet er vaak gewoon goed uit. Daarom zou HTC ook geen reden zien om het design van de One M9 te veranderen ten opzichte van zijn voorgangers. Kleine veranderingen zullen zich wel voordoen, zo zal je op de achterkant niet meer een Dual Camera zien, maar in grote lijnen is het hetzelfde idee als de HTC One en de HTC One M8. Het materiaal wat HTC zal gebruiken, zal daarom ook weer van aluminium zijn, waardoor je een smartphone krijgt van premium materiaal voor een premium prijs.

Eindelijk die verbeterde camera?

HTC heeft al sinds de One M7 veel moeite met een goede camera voor de smartphone te vinden. Vorig jaar probeerde ze het met de Dual Camera en de Ultrapixel, maar dat ging ook niet helemaal volgens plan. Daarom zou HTC er nu voor kiezen om de andere fabrikanten te volgen, en de HTC One M9 uitrusten met een 16 of 20 megapixel camera aan de achterkant. Wat de resolutie van de camera aan de voorkant gaat worden, is nog onbekend. Misschien wordt het wel een goede camera zoals de HTC Desire Eye, maar met iets van 5 megapixel zullen we ook genoegen nemen.

Wel 64-bit Snapdragon 810 voor de One M9

Waar Samsung voor de Galaxy S6 waarschijnlijk kiest voor zijn eigen Exynos 7420 als processor, zal HTC wel gewoon gebruik maken van de nieuwe processor van Qualcomm: de Snapdragon 810. Waar de eerste smartphones met deze processor al aangekondigd zijn, en binnenkort op de markt komen, is het echter ook nog mogelijk dat HTC kiest voor de wat ouderen Snapdragon 805 als processor. Laten we toch maar hopen dat HTC de Snapdragon 810 als plan A ziet, en dat die processor de HTC One M9 zal aansturen.

Ook een QHD scherm

In 2014 brak het Quad HD scherm (QHD) door, dit is een scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels, en heeft daardoor bijna twee keer zoveel pixels als een Full HD scherm. HTC en Sony waren vorig jaar de enige twee grote Android fabrikanten die niet een smartphone met zo’n scherm uitbrachten. Dit jaar zal HTC de One M9 wel uitrusten met een QHD scherm komen, dat 5,2 inch in doorsnee meet. Hierdoor is de pixeldichtheid boven de 500 ppi, en kan je zeker geen pixels meer op je scherm zien vanaf kijkafstand.

Nieuwe audio technieken One M9

Na een samenwerking met Beats (dat overgenomen is door Apple) zal HTC een nieuwe samenwerking aangaan voor de audio technieken op de HTC One M9. En de bedrijven die genoemd worden zijn niet de minste: Dolby of Bose. De smartphones van HTC staan altijd ook al bekend om de goede kwaliteit van het geluid dat uit de speakers komt. Bij de HTC One M9 lijkt dit ook zeker niet minder te worden als een van bovenstaande bedrijven gekozen wordt.

4 GB RAM voor de HTC One M9?

Het jaar 2015 zal het jaar gaan worden voor 4 GB RAM en een 64-bit processor. Na de update van Android naar Lollipop, waar een 64-bit processor ondersteund wordt, gaan er steeds meer geruchten over nieuwe smartphones met 4 GB RAM. Door gebruik te maken van een 64-bit processor kunnen namelijk alle 4 GB’s van het werkgeheugen optimaal gebruikt worden. Omdat de HTC One M9 met een 64-bit processor verwacht wordt (Snapdragon 810) en ook op Android 5.0 Lollipop zal draaien, zal 4 GB RAM zeker geen verassing zijn. Het kan echter ook goed zijn dat HTC besluit dat 3 GB RAM ook ruim voldoende is voor de smartphone, en dat later in het jaar over in 2016 pas de eerste HTC smartphone met 4 GB RAM gaat komen.

Vingerafdrukscanner maakt zijn terugkeer

HTC was er met een vingerafdrukscanner als eerste bij (de HTC One Max), maar was ook weer als eerste weg. Zo’n scanner was in de laatste modellen van HTC niet te vinden. Volgens sommige bronnen zal HTC zo’n scanner echter weer overwegen. Deze zou dan niet in de normale HTC One M9 komen, maar in de ‘Plus’ versie. Daar zal de vingerafdrukscanner in de home-button verwerkt zitten, net als Apple en Samsung hebben. Het zal een eigenschap zijn die de Plus versie onderscheidt van de normale HTC One M9, maar misschien besluit HTC toch maar om ook zo’n vingerafdrukscanner in de One M9 te implanteren.

HTC One M9 met Android of Windows

HTC zal zijn vlaggenschip in ieder geval uitbrengen met Android 5.0 Lollipop en een nieuwe versie van Sense: Sense 7.0. Het kan echter ook zomaar zijn dat je de HTC One M9 kan kopen met Windows als besturingssysteem. In 2014 kwam HTC namelijk met een HTC One M8 die op Windows Phone 8.1 draaide. Het is dus goed mogelijk dat ze ook voor dit model besluiten (al is het later dan de release van de Android variant) om hem uit te brengen met Windows, Windows 10 om precies te zijn.

HTC zal de HTC One M9 over een week of drie, op 1 maart, aankondigen. Dit is een dag voor het MWC, en net een paar uurtjes voor Samsung die de Galaxy S6 presentatie ook op 1 maart gepland heeft. We zijn benieuwd wat HTC ons zal brengen, en of het de verwachtingen waarmaakt.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x