5 tips voor het besparen van je databundel

databundel-besparen

Gebeurt het wel eens dat je voor het einde van de maand al over je dataverbruik heen bent, of wil je dit graag voorkomen? Dan kan je natuurlijk kiezen om een grotere databundel aan te schaffen bij je abonnement, of je kan beter op je MB’s gaan letten en zo data besparen. Met de volgende 5 tips zou je veel data kunnen besparen.

1. Bekijk je dataverbruik vaker

Bij Android smartphones is het al als een standaard functie ingevoegd onder Instellingen > Dataverbruik. Hier kan je zelf een limiet voor je smartphone instellen, of een waarschuwing als je bijvoorbeeld nog 100 MB te gaan hebt binnen je abonnement. Ook bestaan hier verschillende applicaties voor, handig als je over een iPhone beschikt die deze functie niet standaard heeft. Deze applicaties (bijvoorbeeld My Data Manager) zijn voornamelijk gratis en makkelijk in gebruik. Ook kan je een meestal een applicatie van je provider downloaden waar ook precies staat beschreven hoeveel data je verbruikt hebt en hoeveel je nog binnen je databundel kan verbruiken.

2. Maak meer gebruik van Wifi spots

Tegenwoordig kan je overal wel gebruik maken van gratis Wifi spots. Als dit beschikbaar is, waar je ook bent, is het handig om hier verbinding mee te maken om zo data te besparen. Doordat je smartphone een connectie maakt met het Wifi netwerk, wordt automatisch het 3G of 4G uitgezet. Nu verbruik je dus data vanuit het Wifi netwerk, en niet meer uit je eigen bundel. Als je op een onbeveiligd Wifi netwerk zit, is het wel aan te raden om geen belangrijke dingen (inloggen op je bankaccount bv) te doen. Het is namelijk mogelijk dat er mensen met je meekijken en zo je wachtwoord weten.

3. Maak minder gebruik van je databundel

In plaats van meer gebruik te maken van Wifi, kan je natuurlijk ook minder gebruik maken van je databundel (en internet). Sommige applicaties hebben namelijk internet nodig om te functioneren, maar dit kan je uitschakelen bij de opties van de applicatie. Ook kan je je data helemaal uitzetten, hierdoor maakt je telefoon geen connectie meer met het internet. Hierdoor worden er ook geen berichten meer gepusht naar je smartphone (bv Facebook berichten, die verbruiken relatief veel data). Zet je data daarom ook eens gewoon uit.

4. Sluit applicaties op de achtergrond

Als je een applicatie als Facebook opent, en dan weer naar je homescherm gaat, dan is hij nog steeds actief (maar dan op de achtergrond). Hierdoor kan hij nog steeds data van je bundel afsnoepen door push berichten te versturen/ontvangen. Houd je homeknop eens lang ingedrukt, en dan kan je de applicatie helemaal afsluiten. Hierdoor kunnen ze geen data meer verbruiken.

5. Thuis laden

Stel, je moet van Utrecht naar Amsterdam reizen en onderweg heb je geen mogelijkheid om met een Wifi netwerk te verbinden. Grote kans is dat je onderweg op je smartphone kijkt en verbindt met het internet. Je kan dit echter thuis (mét Wifi) ook al doen, om deze later terug te bekijken. Ditzelfde geldt ook voor het navigeren met je smartphone. Navigatie kost best veel data, als je de gehele navigatie thuis met Wifi alvast laadt, heb je geen last van dataverlies onderweg.

Als deze tips er nog steeds voor zorgen dat je teveel data verbruikt, dan moet je maar eens nadenken om een grotere bundel in je abonnement aan te schaffen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x