Xiaomi Mi Note en Mi Note Pro – . alle specificaties

Xiaomi-Mi-Note

Xiaomi zou vandaag twee nieuwe smartphones aankondigen, en zo geschiede. Geen Redmi 2 of Mi5, maar de Mi Note en de Mi Note Pro zijn nu de nieuwe paradepaardjes van Xiaomi. Niet alleen zien ze er erg goed uit, de specificaties en functies van de smartphones zijn van de de hoogste kwaliteit.

De twee smartphones zijn in feite identiek, alleen is de Mi Note Pro nog een stukje beter qua specificaties. De Mi Note beschikt niet over de nieuwste technologieën, maar is met een Full HD 5,7-inch scherm, 3 GB RAM, 13 megapixel OIS camera en een Snapdragon 801 echt niet een slechte telefoon. Zeker niet als je naar het prijskaartje kijkt, wat omgerekend zo’n 300 euro kost.

Werkgeheugen en processor

Zoals gezegd is de Mi Note Pro nog nét wat beter. Ook deze heeft een 5,7 inch scherm maar met een QHD resolutie. Daarnaast is het de eerste telefoon op de markt die 4GB RAM én de nieuwe LPDDR4 RAM modules heeft. Hierdoor zou de performance van het werkgeheugen er met 50% op vooruitgaan en wordt het energieverbruik met 40% teruggebracht! Daarnaast heeft de Xiaomi Mi Note Pro als eerste telefoon de Snapdragon 810 (ja de LG G Flex 2 heeft hem ook, maar die wordt pas halverwege het jaar gereleaset, de Mi Note Pro is eind januari al beschikbaar). Deze processor beschikt over een 64-bit ondersteuning, en in samenwerking met Android 5.0 Lollipop kan de 4 GB RAM optimaal gebruikt worden. De telefoon lijkt op papier dus een echte krachtpatser.

Dunner, lichter, kleiner

De iPhone 6 Plus werd al geprezen om zijn relatief dunne en kleine behuizing, maar de Xiaomi Mi Note (Pro) neemt het nog een stapje verder. Er zitten betere specificaties in het toestel, maar toch zijn ze dunner (6,95 millimeter) en lichter (161 gram) en met een formaat van 155,1 x 77,6 millimeter ook kleiner (158,1 x 77,8 mm is de iPhone 6 Plus).

De Xiaomi Mi Note en Mi Note Pro zijn vanaf 27 verkrijgbaar in China voor prijzen van respectievelijk 300 en 500 euro. Momenteel wordt Xiaomi nog niet in Europa verkocht, maar dat zal niet meer zo lang duren voordat ook de Westerse wereld meer kennis mag gaan maken met de Xiaomi smartphones.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x