‘Sony staat open voor verkoop smartphone divisie’

Sony-logo

Volgens Reuters zou Sony eventueel open staan voor een verkoop van zijn smartphone afdeling. Het gaat Sony niet zoals ze het graag zouden willen zien gaan met de smartphones, en daarom wordt nagedacht over een loskoppeling van deze divisie. Dit gebeurde al eerder met de laptops en televisies van Sony.

Hoewel er nagedacht wordt over zo’n verkoop, zijn er nog geen concrete plannen om dit daadwerkelijk te doen. Een andere optie voor Sony is om te fuseren met een ander bedrijf, om zo kennis en kunde te bundelen. Daarnaast is Sony ook nog bezig met een grote reorganisatie binnen onder andere de smartphone divisie, en dit zal een verlies van duizenden banen gaan inleiden.

Anonieme bronnen hebben dit alles aan Reuters bevestigd, maar ook de CEO van Sony, Kazuo Hirai, had tijdens de CES beurs in Las Vegas ook al wat te zeggen. Zo zei hij dat elektronica een belangrijke pijler zal blijven, maar dat afdelingen zoals de televisie en de smartphones misschien beter apart gerund kunnen worden. In hoeverre de plannen van het afstoten van de mobiele divisie dus concreet zijn, is nog lastig te zeggen. Het zal nog wel een lange tijd duren voordat dit doorgaat (mocht het doorgaan), en daarom hoeven we dus ons nog zeker geen zorgen te maken over de Sony Xperia Z4. Misschien redt de Xperia Z4 ook wel de smartphone divisie van Sony, wie weet.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x