Xiaomi verkocht vorig jaar 61 miljoen smartphones

De CEO van het opkomende Chinese telefoon merk Xiaomi, Lei Jun, maakte via Weibo (de Chinese Twitter variant) bekend dat Xiaomi afgelopen jaar maar liefst 61 miljoen smartphones verkocht heeft. Hiermee heeft het bedrijf een winst van 12 miljard dollar mee behaald.

Als je deze cijfers vergelijkt met de afgelopen jaren, is al helemaal duidelijk te zien dat Xiaomi bezig is met een geweldige opkomst. In 2012 werden namelijk zo’n 7,2 miljoen toestellen verkocht, in 2013 groeide dat naar 18,7 miljoen en afgelopen jaar is de teller dus geëindigd op 61 miljoen. Te bedenken dat Xiaomi dit slechts in een aantal landen doet, maakt het al helemaal een prestatie.

Lei Jun verwacht dat Xiaomi volgend jaar honderd miljoen smartphones zal verkopen. Dit wordt bereikt door meer landen toe te voegen aan de verkoop, waaronder Brazilië, Rusland en Turkije. Momenteel worden de smartphones enkel verkocht in een zevental Aziatische landen, volgend jaar gaan ze dus verder de grens over. In deze landen worden goedkopere telefoons beter verkocht, en dus de perfecte markt voor Xiaomi.

Voorlopig heeft Xiaomi helaas nog geen plannen om verder naar het westen uit te breiden, alhoewel verwacht wordt dat in 2016 het zover zal zijn voor Europa en Amerika, laten we het hopen.
Op 15 januari zal Xiaomi hun volgende Mi vlaggenschip aankondigen, de Mi5 of de Mi4s.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x