iPhone resetten of iPhone opnieuw opstarten

Er bestaan eigenlijk twee mogelijkheden waarom, en op welke manier, je je iPhone resetten wilt. Er is namelijk een mogelijkheid om je iPhone helemaal uit te zetten en dan weer aan te zetten (een reset) of je kan ervoor kiezen om alle gegevens van je iPhone te verwijderen. Dat laatste noemen we een harde reset. Zo’n harde reset is handig als je je telefoon helemaal leeg wilt maken voor bijvoorbeeld de verkoop, omdat je probeert om hem weer wat sneller te maken door alles te verwijderen, of omdat je iPhone vast is gelopen en je dat zo kan verhelpen.

iPhone resetten of opnieuw opstarten vanwege traagheid

Het is ontzettend vervelend en frustrerend als je iPhone langzaam begint te werken of opeens vastloopt zonder dat je al te veel ermee gedaan hebt. Vaak ligt dit aan een applicatie die niet helemaal goed geprogrammeerd is of omdat je een applicatie gebruikt die eigenlijk een betere iPhone nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Als je iPhone vastloopt, dan zie je dit vaak aan een knipperend scherm of een lang, zwart scherm. Als je je iPhone wilt resetten of opnieuw op wilt starten, dan moet je de volgende stappen volgen:

iphone-opnieuw-opstarten
Stap 1: Druk de aan/uit knop boven op je iPhone voor 5 seconden in. Dit zal een lange tijd lijken (je doet dit immers anders nooit), maar het zal werken. Je zal deze knop vinden aan de bovenkant van je iPhone, waarmee je het scherm ook altijd unlockt.

Stap 2: Na die 5 seconden zie je als het goed is een ander scherm tevoorschijn komen waarop staat ‘Slide to power off’ of iets met dezelfde betekenis¬†in het Nederlands. Gebruik vervolgens je vinger om te swipen, precies op dezelfde manier als je doet om je iPhone te unlocken. Als je dat gedaan hebt zal je een scherm zien met een laadscherm, zodra deze geladen is gaat je scherm op zwart en is je iPhone helemaal uit.

Stap 3: Dit is de laatste stap in het resetten van je iPhone. Druk de aan/uit knop nogmaals 5 seconden in, en je zal een scherm zien met daarop het Apple logo. Dit was de reset voor je iPhone, hierna zal je gewoon weer gebruik kunnen maken van je telefoon.

Het mooie is dat deze iPhone reset geldt voor alle generaties iPhones. Of je nou een iPhone 5s hebt, of al de iPhone 6 Plus, bij elke generatie gaat de reset of het opnieuw opstarten op dezelfde manier. Wel is het mogelijk dat de schermen die je tevoorschijn ziet komen, er wat anders uit zullen zien. Dit heeft te maken met het besturingssysteem dat je gebruikt. In bovenstaande afbeelding is bijvoorbeeld iOS 7.1 gebruikt.

Als je last hebt van traagheid van je iPhone, kan je ervoor kiezen om de optie opnieuw opstarten te gebruiken, maar je kan ook de iPhone resetten (lees onderstaand deel). Als je voor de harde reset kiest, is het wel handig om een backup te maken.

iPhone resetten vanwege verkoop (harde reset)

Het kan zo zijn dat je van plan bent om je iPhone te verkopen omdat je toe bent aan een nieuwe smartphone, of omdat je een nieuwe smartphone krijgt van je provider bij je contract verlenging. In dat geval heb je liever niet dat de nieuwe eigenaar van jou iPhone over alle gegevens van jou beschikt die jij met je iPhone gedeeld hebt. In dat geval kan je kiezen (en is ook zeker aan te raden, zal de koper ook waarderen!) voor een harde reset. Hiermee haal je alle data van de iPhone af, en is deze zoals die was toen die voor het eerst verkocht werd. In principe is die dus zo goed als nieuw, alleen dan al gebruikt. In de volgende stappen helpen we je bij het (harde) resetten van je iPhone:

iphone-harde-resetten

Stap 1: Ga allereerst naar het grijze icoontje met de naam Instellingen (of Settings op zijn Engels). Hier vind je onder andere het Wifi gedeelte van je iPhone, dan weet je vast wel waar te zoeken ;-). Als je de instellingen geopend hebt, scroll je wat naar beneden naar het kopje ‘Algemeen’, en open je deze.

Stap 2: Als je de algemene instellingen pagina geopend heb, scroll je helemaal naar het einde van de pagina. Hier vind je een kopje met ‘Stel opnieuw in’. Hier kan je nog gewoon op drukken voordat alles van je iPhone gereset wordt, klik hier dus gerust op.

Stap 3: In het vervolgscherm heb je meerdere opties die je iPhone allemaal opnieuw in zullen stellen. Om een harde reset te doen op je iPhone heb je het tweede kopje nodig, ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Als je hierop drukt, wordt er om een bevestiging gevraagd en als je hier een ja als antwoord op geeft, zal je iPhone zichzelf resetten en alle data verwijderen.

Stap 4: Je iPhone start zichzelf nu opnieuw op (anders even 5 seconden de aan/uit knop ingedrukt houden), en kan je opnieuw instellingen invoeren voor je telefoon, mocht je dat al willen doen.

Ook deze stappen voor het resetten van je iPhone is identiek voor elk toestel, of je nou beschikt over de iPhone 5 of de iPhone 6. Weer zal wel weer iOS andere eigenschappen hebben per versie, en zullen enkele teksten wat anders zijn, maar het principe is allemaal hetzelfde.

Deze manier van iPhone resetten (de harde reset) wordt aangeraden als je je iPhone wilt verkopen of weggeven aan iemand. Hierdoor is namelijk niks meer van jou te achterhalen op die telefoon. Anders kan het namelijk zijn dat de koper bijvoorbeeld wachtwoorden van jou in handen krijgt, of andere gevoelige informatie. Zorg dus dat je je iPhone een harde reset meegeeft als je hem verkoopt. Hierdoor komt hij weer in de fabrieksinstellingen, en kan hij door iemand anders weer gebruikt worden.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x