AnTuTu benchmark HTC One M9 (HTC Hima) verschijnt

Eerder hadden we het al over de nieuwe HTC One M9 en zijn release en specificaties, nu is er een benchmark verschenen van de HTC One M9 (of HTC Hima) waarop de specificaties staan, en die dus redelijk bevestigd lijken.

Deze specificaties die genoemd worden in de benchmark zien er verschillend uit dan wat we eerder gehoord hebben. In de benchmark wordt er namelijk gesproken van een 5.0 inch Full HD scherm (1080 x 1920 pixels) waar de geruchten het hadden over een QHD scherm van onbekend grootte. Wellicht is het ook nog eens mogelijk dat HTC met twee verschillende versies komt, zoals Apple ook met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus gedaan heeft. Dan zouden we als tweede toestel een phablet kunnen verwachten met een QHD resolutie.

In de benchmark van AnTuTu is verder te zien dat er een Snapdragon 810 aan boord is met een Adreno 430 GPU en Android 5.0.1. Opvallend zijn wel de resoluties van de camera’s. Hoewel deze resoluties (20.7 achter en 13 voor) al eerder werden genoemd, is het toch geheel anders dan de eerdere UltraPixel camera van de voorganger. De camera was het grootste minpunt van de HTC One M7 en de M8, en is dus maar goed dat hier wat aan gedaan wordt (in ieder geval in de zin van megapixels, of de kwaliteit beter is, moet nog maar blijken).

HTC lijkt hier wel voor een gok te gaan met het scherm. Waar de concurrenten Samsung en LG al over zijn gegaan op de QHD schermen, en Sony ook die kant op lijkt te gaan, zou HTC een beetje achterblijven. HTC zal hopen dat consumenten niet blind staren op aantal pixels, verschil tussen Full HD en QHD is op een smartphone immers bijna niet te zien. Bovendien bespaart het een hoop batterijgebruik als je een Full HD scherm hebt boven een QHD scherm.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x