Huawei gaat meer duurdere smartphones maken

huawei-honor-6-smartphone

Hoewel Huawei zich beseft dat het marktaandeel van het bedrijf omlaag zal gaan, zullen ze zich waarschijnlijk meer gaan richten op duurdere smartphones. Hier zit namelijk meer winstmarge op. Hierdoor kunnen we meer high-end toestellen van Huawei verwachten, zoals de Ascend Mate 7 of de Ascend P7.

Joe Kelly, de baas van Huawei’s internationale afdeling, meldt dit tegen de Seattle Times. Kelly zegt dat Huawei inderdaad volume (marktaandeel) zal verliezen, maar dat het wel een goed idee is voor het bedrijf zelf.

Hiermee lijkt Huawei af te haken in het gevecht tegen Xiaomi, nu nog enkel actief in het thuisland China en een aantal andere Aziatische landen. Huawei en Xiaomi vechten samen om klanten die een goede smartphone willen voor een lage prijs, al is Xiaomi (nog) niet te koop in de Westerse wereld. Huawei lijkt dus zeker niet het gevecht met Xiaomi in Europa en Amerika aan te willen gaan, en zal daarom zich op een nieuw segment richten.

Met de aankondiging van de Huawei Ascend Mate 7 in september van dit jaar, zal Huawei al de eerste stap gezet hebben. Dit toestel heeft namelijk erg goede specificaties, en daar is de prijs ook naar. We kunnen dus meer dit type smartphone van Huawei gaan verwachten.

Kelly is nog wel van mening dat de consument voor Huawei smartphones blijven kiezen. Kelly zegt namelijk dat in de mate waarmee een smartphone met een netwerk verbinding maakt, aangeeft hoe goed het toestel in de beleving van de klant het zal doen. Daarom blijft Huawei zich ook richten op de netwerken.

Hierdoor wordt ook het verschil tussen Huawei en Honor steeds duidelijker. Huawei zal zich gaan richten op het hogere segment met smartphones met een hogere winstmarge. Het nieuwe merk Honor zal telefoons blijven verkopen voor een relatief lage prijs, en bovendien zijn die telefoons alleen online te koop. Dit geeft als voordeel mee dat er geen kosten betaald hoeven te worden voor verkooppunten en ook geen kosten voor het offline adverteren.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x