Metalen Samsung Galaxy A3 en Galaxy A5 officieel

Samsung-Galaxy-A5-official-18

Samsung heeft nieuwe smartphone aangekondigd. Deze keer behoren ze niet tot de Galaxy S of Note serie, maar is het de beurt aan de Galaxy A-serie waar de A waarschijnlijk voor aluminium moet staan. De Samsung Galaxy A3 en de Samsung Galaxy A5 zijn aangekondigd als eerste producten binnen deze serie.

Veel hebben we al over beide toestellen gehoord en gelezen. Verrassend is ook wel dat we al veel over de Samsung Galaxy A7 gehoord hebben, maar die is nog niet aangekondigd door Samsung.

Samsung Galaxy A3

De smartphones in deze nieuwe lijn van Samsung hebben allemaal minimaal één ding overeen: het design. Niet meer dat plastic, maar nu gemaakt van metalen.De Galaxy A3 heeft een 4,5 inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels, 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB RAM, 16 GB uitbreidbare interne opslag, 1900 mAh batterij en een 8 megapixel camera voorop en een selfiecamera van 5 megapixel.

Samsung Galaxy A5

De Samsung Galaxy A5 komt qua specificaties redelijk overeen met de A3, maar verschilt op een aantal punten in positieve zin. Zo is het schermformaat 5 inch met een resolutie van 720 x 1280 pixels, heeft de camera 13 megapixel en is het werkgeheugen verdubbeld naar 2 GB RAM.

Opvallen voor beide toestellen is dat ze erg dun zijn. Samsung noemt ze de dunste Samsung smartphones, met 6,7 millimeter voor de A5 en 6,9 millimeter voor de A3 zijn ze inderdaad erg aan de dunne kant. Toch behoort de Samsung Galaxy Alpha ook daarbij, die is namelijk ook 6,7 millimeter dun.

Beide smartphones zouden in het eerste kwartaal van 2015 te koop moeten zijn voor een nog onbekende adviesprijs. Tegen die tijd zal waarschijnlijk ook het een en het ander bekend zijn over die andere Galaxy A smartphone, de Galaxy A7.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x