Oppo R5 met 4,85 millimeter de nieuwe dunste smartphone

oppo-r5-banner

Steeds vaker worden smartphones door hun fabrikanten geprezen omdat ze ‘zo ontzettend dun zijn’. Hierdoor lijkt er ook een nieuwe trend te zin ontstaan: maak de dunste smartphone. Oppo gaat nu aan de leiding met de dunste smartphone die er is, de Oppo R5.

Deze smartphone heeft de afmetingen 148,9 x 74,5 x 4,85 millimeter en is dus met 4,85 millmeter de dunste smartphone tot nu toe. Zo is de iPhone 6 met 6,9 millimeter al erg dun en lijkt de Samsung Galaxy S5 met een dikte van 8,9 millimeter opeens erg aan de dikke kant. Onder de motorkap zal dan bijna niks passen, zou je zeggen.

Niks is minder waar, de specificaties van de Oppo R5 zijn prima. Met een 5,2 inch Full HD scherm, octa-core processor (2,1 en 1,7 GHz) en 16 GB opslagruimte (die is helaas niet uitbreidbaar en zal voor veel mensen dus ook niet interessant gevonden worden).

Zo’n dunne smartphone lijkt allemaal wel heel erg leuk, maar het brengt ook een nadeel met zich mee. Een koptelefoon gaat namelijk altijd in een 3,5 millimeter aansluiting, maar die past nu niet meer op de smartphone. Hierdoor kan je alleen nog via Bluetooth naar muziek via een koptelefoon luisteren.

Momenteel is het nog onduidelijk of de Oppo R5 naar Europa gaat komen. In Amerika komt die in ieder geval wel uit voor een omgerekende prijs van +- 400 euro. Een latere release in Europa zit er zeker wel in, de vraag blijft dan alleen nog of Nederland als interessant genoeg bevonden wordt om de smartphone in uit te brengen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x