Huawei ziet smartphone verkoop verder groeien

huawei-ascend-mate-7-

Huawei blijft maar groeien op de smartphonemarkt, het afgelopen kwartaal is duidelijk geworden dat ze namelijk 26% meer smartphones verkocht hebben dan in het 3e kwartaal van 2013. Vooral met de verkoop van high-end smartphones gaat het erg goed.

De verkoopcijfers van de high-end smartphones zijn namelijk meer dan verdubbeld. Ook maakte het bedrijf bekend dat de Huawei Ascend Mate 7 die vorige maand uitkwam ondertussen al 1 miljoen keer verkocht is.

In vergelijking met het 2e kwartaal van 2014 zijn de cijfers alleen wel 20% minder. Een specifieke reden heeft Huawei hier niet voor gegeven, en heel erg veel zorgen zullen zij zich daarom hier ook niet over maken.

Het marktaandeel van Huawei komt nu neer op zo’n 6,7% waardoor het steeds steviger op die derde plek komt te staan. Samsung en Apple, die nog meer marktaandeel hebben, komen voor Huawei echter nog niet in zicht.

Hoeveel Huawei precies heeft omgezet en hoeveel winst daarop is gemaakt, is onbekend. Het bedrijf is niet beursgenoteerd en hoeft deze resultaten daarom ook niet openbaar te maken.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x