Nexus 9 is aangekondigd: mét 64-bit Tegra K1 processor

Google-HTC-Nexus-9

Google heeft zojuist de samenwerking met HTC voor de Nexus 9 aangekondigd, de nieuwe Nexus tablet met het gloednieuwe Android Lollipop als besturingssysteem.

Dat de Nexus 9 door HTC gemaakt is, is duidelijk terug te zien in het ontwerp. In de smartphones van HTC is altijd al wel duidelijk geweest dat zij geluid als belangrijk beschouwen, met BoomSound speakers in bijna alle modellen. Op de Nexus 9 zijn ook speakers te zien aan de voorkant van het scherm, en het heeft een design dat erg lijkt op wat we van HTC tot dusver gewend zijn: stijlvol.
Een verandering in het design ten opzichte van de smartphones, is dat de Nexus 9 niet geheel uit metaal bestaat, enkel een rand zoals we ook bij Samsung’s Galaxy Alpha en Galaxy Note 4 zien. Hierdoor kan de prijs enigszins laag gehouden worden, wat natuurlijk ook wel mooi is!

Het scherm meet, zoals al verwacht en zoals de naam al doet vermoeden, 9 inch. Of eigenlijk 8,9 inch. De resolutie is 2048 x 1536 pixels waardoor de pixeldichtheid 288 ppi bedraagt. Hiermee krijg je dus een erg scherp beeld.

Als processor maakt de HTC Nexus 9 gebruik van de dual-core 64-bit Tegra K1 processor van Nvidia met een kloksnelheid van 2,3 GHz. De Nexus 9 behoort tot de eerste toestellen die deze krachtige chip aan boord krijgt, en met de ondersteuning van een 64 bit systeem door Android Lollipop, kan dit een leuke combinatie worden.
Verdere specificaties van de tablet zijn een 6700 mAh batterij die goed zou moeten zijn voor 9 uur actief bezig zijn, 2 GB RAM, 16/32 GB opslag en een 8 megapixel camera achter en 1,6 megapixel frontcamera.

De prijs van de Nexus 9 begint bij 399 euro voor de WiFi met 16 GB opslag variant en kan groeien tot 599 euro voor de 4G 32 GB versie. In Amerika begint de officiële verkoop voor de Nexus 9 op 12 november, een tijdje later zal die in Nederland verwacht worden.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x