Motorola Nexus 6 is officieel, eerste Nexus phablet

nexus-6-lollipop

Samen met de Nexus 9 en Android Lollipop is de Motorola Nexus 6 (Motorola Shamu) aangekondigd. De Nexus 6 is de zesde generatie Nexus smartphones en dé smartphone om het nieuwe besturingssysteem, Android Lollipop, te promoten.

Grootste Nexus telefoon ooit

De geruchten gingen al heel erg snel over een samenwerking tussen Motorola en Google, zeker toen Google besloot om Motorola op te kopen. Deze Nexus 6 is een voorbeeld van de samenwerking, en die lijkt goed te zijn verlopen. Zoals de geruchten ook al lang voorspelden, is het scherm inderdaad 5,9 inch groot geworden en is het dus officieel de eerste Nexus phablet. Het design van deze Nexus 6 heeft erg veel weg van de nieuwe Motorola Moto X, met uitzondering van het scherm. Verder is wel duidelijk dat de Moto X model heeft gestaan voor dit nieuwe paradepaardje van Google en Motorola.

Het scherm van de Nexus 6 is zoals gezegd met een doorsnee van 5,9 inch aan de grote kant. Toch is dit zeker niet het enige wat speciaal is aan de Nexus 6. Het scherm heeft namelijk een QHD resolutie, en is dan toch snel na de LG G3 en de Samsung Galaxy Note 4 overgestapt van Full HD naar QHD.  Hierdoor is het beeld ontzettend scherp en ligt de pixeldichtheid ontzettend hoog, al raakt die met 497 ppi net niet de 500 aan.

Overige specificaties

Niet alleen het scherm van de Nexus 6 is imposant, de andere specificaties van dit toestel zijn dat zeker ook. Zo wordt gebruik gemaakt van de nieuwe quad-core Snapdragon 805 processor, geklokt op 2,7 GHz samen met maar liefst 3 GB RAM. Enig nadeel van de processor is dat er hierdoor niet gebruik gemaakt wordt van het feit dat Android Lollipop 64-bit processors ondersteunt.

Andere specificaties zijn het 32 GB uitbreidbare opslag, optische beeldstabilisatie voor de 13 megapixel camera, een 2,1 megapixel camera aan de voorkant en een 3220 mAh batterij.

De Nexus 6 is vanaf 29 oktober verkrijgbaar als pre-order in Amerika, en wordt op 3 november officieel verwacht. Een week later zal hopelijk de release in Nederland al plaats vinden.
Qua prijs verschilt de Nexus 6 veel van zjin voorgangers, de Nexus toestellen hadden namelijk altijd een lage prijs voor een high-end product. Nu is de prijs flink opgeschroefd, en moet je 649 euro neerleggen als je de Nexus 6 wilt kopen. Google heeft wellicht afgezien van het Android Silver project, maar wellicht is Android Silver wel gewoon opgegaan of verdergegaan in de Nexus series.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x