Android 5.0 L is Android Lollipop, officieel geïntroduceerd

android-50-heet-lollipop

Zonder er een al te grote happening van te maken, heeft Google een nieuwe versie van Android uitgegeven. Lang stond deze update al bekend als Android L (de letter L was namelijk de volgende in het alfabet) of Android 5.0 (het nieuwe cijfer). Tot dusver was er weinig duidelijkheid over de naam die de update zou krijgen, enkel dat het weer naar een zoetigheid genoemd wordt. Wordt het Licorice (drop), Lemon Meringue Pie (citroen taart) of toch Lollipop (lolly). Uiteindelijk is de naam dus op Android Lollipop gevallen.

Android Lollipop neemt enkele grote veranderingen met zich mee, de grootste daarvan is waarschijnlijk wel het design. Het design is namelijk op de schop gegaan en heeft hierdoor een meer volwassen uitstraling. Ook is het besturingssysteem erg gefocust op meerdere toestellen. Hierdoor zou je makkelijk kunnen wisselen tussen je smartphone, tablet, smartwatch en misschien in de toekomst nog wel meer dingen die op Android draaien.

Android-Lollipop-devices

Ook het notificatie systeem is grondig aangepakt door Google. De informatie die je wilt weten wordt nu meteen naar je ‘lockscreen’ gestuurd, en ze zijn een stuk flexibeler geworden. Zo kan je nu meteen reageren op berichten als ze op je lockscreen verschijnen, en kan je bijvoorbeeld ook bepaalde notificaties uitschakelen.

Aan de batterij is ook gedacht. Fabrikanten als Samsung en HTC hebben al speciale functies voor batterijbesparingen, maar zulke functies worden nu al meteen bij de kale versie van Android Lollipop gegeven. Hoewel hij niet zoveel bespaart als die van Samsung (door het toestel zo goed als uit te schakelen), is het doel er wel telkens een tijd van 90 minuten extra aan de levensduur van één volle batterij toe te voegen. Vaak is dit al wel genoeg voor de mensen die last hebben van een lege batterij.

Android Lollipop wordt uiteraard al meteen bij de nieuwe Motorola Nexus 6 en de HTC Nexus 9 geleverd, en zal zeer snel beschikbaar zijn voor de Nexus 4, 5, 7 en 10, alle Google Play smartphones en de Moto G, Moto X en de Moto E.
Andere smartphones zullen nog een paar maanden moeten wachten, en dit hangt geheel af van de fabrikant van je telefoon. Zij moeten namelijk een eigen interface gaan bouwen voor deze nieuwe versie, en dat duurt eenmaal een tijdje. Waarschijnlijk zullen de vlaggenschepen als eerste de updates ontvangen, ergens in 2015.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x