‘iPhone 6 kost slechts 155 euro om te produceren’

De winkelprijs van de iPhone 6 begint bij 699 euro voor het 16 GB model, om dit toestel te maken zal Apple naar verluidt slechts 155 euro te hoeven betalen. Bij de iPhone 6 Plus is dit 799 om 167 euro.

Onderzoeksbureau IHS heeft dit berekend. Per verkochte iPhone verdient Apple dus een hoop geld, dit was al zo met de oudere modellen en een groter scherm lijkt de prijs voor Apple niet heel erg veel duurder te maken. Het is natuurlijk niet zo dat Apple het resterende geld (699-155) houdt als winst. We weten immers niet hoeveel Apple uitgeeft aan transport, marketing, personeel etc. maar het mag duidelijk zijn dat Apple flink verdient op de verkochte smartphones.

Als je voor een duurdere iPhone gaat, dus met meer opslag, dan spek je de al goed gevulde la van Apple nog meer. De iPhone 6 met 128 GB opslag zou namelijk 205 euro kosten om te maken maar in de winkel kost die maar liefst 1149 euro. Bij een extra uitgave van 50 euro stijgt de prijs voor de iPhone wel met 450 euro.

De iPhone 6 is vanaf vrijdag (26-09) in Nederland verkrijgbaar. Mocht je hem die dag al willen kopen, dan is het zeker aan te raden om vroeg te gaan (of de dag ervoor al) want het zal erg druk zijn bij de winkels.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x