iOS heeft al een marktaandeel van 16%

Het gister officieel uitgekomen nieuwe besturingssysteem voor Apple producten, iOS 8, draait sinds een dag al op 16% van de toestellen. Deze conclusie trekt Mixpanel, een bedrijf dat applicatie gebruik volgt.

Hoewel deze 16% als erg veel klinkt, gaat het wel een stuk langzamer dan dat het geval bij iOS 7 was. Na dezelfde tijd zat iOS 7 namelijk al op 38% van alle Apple producten.

Dit lijkt te komen door het verschil in publiciteit voor beide besturingssystemen. iOS 7 kreeg heel erg veel aandacht van de media omdat het totaal vernieuwend was ten opzichte van wat we gewend waren van Apple. iOS 8 bouwt hier verder op door, en lijkt dus minder speciaal, maar is toch een aanrader om te nemen als je de update uit kan voeren.
Momenteel zit iOS 7 op 80% van de toestellen, heeft iOS 8 dus 16% en de overige 4% maakt gebruik van eerdere versies. Verwachting is wel dat iOS 8 zal blijven groeien, en straks bijna alles van iOS 7 overneemt.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x