Ontslagronde volgt bij Sony’s smartphone divisie

Als gevolg van de slechte financiële resultaten van Sony bij hun smartphone divisie, ontslaat het Japanse bedrijf vijftien procent van het personeel dat op die smartphone divisie werkt. Dit zijn ongeveer 1000 medewerkers.

Vanochtend maakte Sony bekend dat ze niet de verwachtte 360 miljoen euro als verlies zouden hebben, maar het vijfvoudige(!), 1,7 miljard euro. Dit alles komt door het slechte presteren van de smartphone divisie van het bedrijf. Het zou hier vooral gaan om de smartphones in het midden segment, iets waar de fabrikant ook mee gaat stoppen. Een tijdje geleden maakte Sony nog bekend dat ze hun laptop divisie hadden verkocht om zo meer te focussen op de smartphones, want daar zat de meeste potentie en daar ging het wel goed mee.

De CEO van Sony, Kazuo Hirai, verteld aan persbureau Reuters dat hij de reorganisatie in goede banen zal gaan leiden, en dat die dit jaar al afgerond moet zijn. Daarnaast meldt hij dat ze volgend jaar al weer winst willen gaan maken met de smartphones.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x