‘Google stopt alweer met Android Silver’

Het lijkt erop dat Google al weer besloten heeft om te stoppen met het Android Silver project. Partners hebben geen zin om Google te helpen bij dit project, zo zou blijken uit een rapport van The Information.

Zij weten te zeggen dat Android Silver momenteel ‘on hold’ is, eigenlijk al sinds juli van dit jaar. In juli vertrok er namelijk een belangrijk persoon bij Google die zich had voorgenomen om dit project aan te pakken. Hierdoor ligt Android Silver al weer stil voordat het echt live was.

Door het stilleggen van Android Silver was er binnen Google wel meer tijd gekomen voor andere projecten, waaronder Android One. Android One is eigenlijk het tegenovergestelde van Silver. Waar Silver zich zou richten op het hoogste segment van de markt (nog hoger dan de Nexus lijn), richt Android One zich op het laagste segment. Binnenkort komen er nameljik smartphones uit in India die omgerekend zo’n 80 euro kosten.

Met Android Silver wou Google dus samenwerken met in ieder geval Motorola, LG en Lenovo om top smartphones te maken die draaien op stock-Android zonder de skins die fabrikanten allemaal meeleveren. Deze telefoons zouden ook nog eens als eerste de nieuwste updates van Android moeten krijgen. Het principe komt dus neer op dat van de Nexus telefoons, laten we maar hopen dat die gewoon blijven bestaan.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x